Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Запіканка з картоплі і фаршу

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1142 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Запіканка з картоплі і фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для приготування запіканки з картоплі і фаршу вам знадобляться найпростіші інгредієнти, а в результаті ви отримаєте просто приголомшливу другу страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з картоплі і фаршу" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати запіканку з картоплі та фаршу, необхідно підготувати деякі інгредієнти. На самому початку займіться картоплею. Помийте її, чистити від шкірки не треба. Помістіть в каструлю і залийте водою. Зваріть картоплю на невеликому вогні до готовності.

Крок - 1
02

Злийте воду з вареної картоплі і остудіть її. Щоб прискорити процес, можна залити овочі холодною водою. Далі очистіть картоплю від шкірки і на кухонній дошці наріжте кружальцями завтовшки 5 - 7 мм.

Крок - 2
03

Кілька зубчиків часнику очистіть від лушпиння. Подрібніть ножем на кухонній дошці. У сковорідку налийте невелику кількість оливкової олії і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, киньте в сковорідку подрібнений часник. Помішуючи, трохи підсмажте його.

Крок - 3
04

Велику цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте дрібними кубиками. Коли часник на сковорідці підрум'яниться, відправте до нього подрібнену цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок - 4
05

Тепер вам знадобиться фарш. Свинячий, яловичий або асорті, який вам більше подобається. Надішліть фарш в сковорідку до підсмажених овочів. Посоліть і ретельно перемішайте. Нехай готується на невеликому вогні.

Крок - 5
06

Тим часом дістаньте морквину. Очистіть від шкірки і помийте під краном. Наріжте моркву невеликими кубиками. Киньте в сковорідку до фаршу.

Крок - 6
07

Додайте до фаршу і овочів в сковорідці томатний і соєвий соус, червоне вино, сушений розмарин. Залийте все м'ясним бульйоном і ретельно перемішайте. Протушкуйте вміст сковороди протягом 7 - 10 хвилин.

Крок - 7
08

У круглу форму для запікання викладіть підготовлений фарш з овочами. Розрівняйте верх лопаткою. Зверху викладіть скибочки сиру.

Крок - 8
09

Зверху на сир по колу красиво викладіть кружечки вареної картоплі, яку за допомогою кухонного щітки змастіть оливковою олією. Трохи посоліть і посипте сушеним розмарином. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Крок - 9
10

Готову запіканку з картоплі та фаршу дістаньте з духовки. Розділіть на порції і подавайте до столу гарячою. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Тартар - покроковий рецепт, фото 1 Соус Тартар 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бульйон з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з яйцем 75 6 2 з 5 - детальніше -
Холодець з індички - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з індички 220 5 3 з 5 - детальніше -
Великодній куліч сирний з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Великодній куліч сирний з сиром 55 1 3 з 5 - детальніше -