Для приготування запіканки з картоплі і фаршу вам знадобляться найпростіші інгредієнти, а в результаті ви отримаєте просто приголомшливу другу страву.
Для того, щоб приготувати запіканку з картоплі та фаршу, необхідно підготувати деякі інгредієнти. На самому початку займіться картоплею. Помийте її, чистити від шкірки не треба. Помістіть в каструлю і залийте водою. Зваріть картоплю на невеликому вогні до готовності.
Злийте воду з вареної картоплі і остудіть її. Щоб прискорити процес, можна залити овочі холодною водою. Далі очистіть картоплю від шкірки і на кухонній дошці наріжте кружальцями завтовшки 5 - 7 мм.
Кілька зубчиків часнику очистіть від лушпиння. Подрібніть ножем на кухонній дошці. У сковорідку налийте невелику кількість оливкової олії і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, киньте в сковорідку подрібнений часник. Помішуючи, трохи підсмажте його.
Велику цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте дрібними кубиками. Коли часник на сковорідці підрум'яниться, відправте до нього подрібнену цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.
Тепер вам знадобиться фарш. Свинячий, яловичий або асорті, який вам більше подобається. Надішліть фарш в сковорідку до підсмажених овочів. Посоліть і ретельно перемішайте. Нехай готується на невеликому вогні.
Тим часом дістаньте морквину. Очистіть від шкірки і помийте під краном. Наріжте моркву невеликими кубиками. Киньте в сковорідку до фаршу.
Додайте до фаршу і овочів в сковорідці томатний і соєвий соус, червоне вино, сушений розмарин. Залийте все м'ясним бульйоном і ретельно перемішайте. Протушкуйте вміст сковороди протягом 7 - 10 хвилин.
У круглу форму для запікання викладіть підготовлений фарш з овочами. Розрівняйте верх лопаткою. Зверху викладіть скибочки сиру.
Зверху на сир по колу красиво викладіть кружечки вареної картоплі, яку за допомогою кухонного щітки змастіть оливковою олією. Трохи посоліть і посипте сушеним розмарином. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
Готову запіканку з картоплі та фаршу дістаньте з духовки. Розділіть на порції і подавайте до столу гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти