Укр
Рус
Запіканки Другі страви Латиська кухня

Запіканка з хліба

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1349 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Запіканка з хліба - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запіканка з хліба швидка в приготуванні і дуже ситна страва. Цей рецепт дозволяє вносити свої доповнення і корективи відповідно до своїх гастрономічних уподобань.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з хліба" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи20.5 гр.
  • Калорії164 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Хліб для приготування запіканки можна вибирати на свій смак. Білий молочний батон додасть готовому блюду легку солодку нотку. Житній хліб буде віддавати легкою кислинкою. Щоб отримати досить нейтральний смак, віддавайте перевагу отрубному або простому білому батону. Наріжте хліб скибочками завтовшки до 1 см. Краї видаліть, а що залишилися шматочки наріжте кубиками.

Крок - 1
02

Поставте сковороду на середній вогонь і додайте оливкову олію. Замінити його можна рослинним або вершковим маслом в такій же кількості.

Крок - 2
03

У розігріту жаровню викладіть хліб і переміксуйте. Обсмажте протягом 2 хвилин і викладіть на блюдо.

Крок - 3
04

Печериці ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Видаліть шкірку, якщо вона потемніла і зріжте край ніжки. Розділіть гриби на 4 частини і викладіть в розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажте 2-3 хвилини на середньому вогні.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Додайте прянощі в жаровню до печериць, обсмажуйте хвилину і всипте зелений горошок. Можна використовувати як консервовані так і свіжі бобові. Якщо горох з банки, попередньо відкиньте його на друшляк, щоб позбутися від рідини. Додавайте такий продукт в кінці обсмажування.

Крок - 5
06

Шпинат ретельно вимийте і висушіть. Додайте в жаровню до решти інгредієнтів. Переміксуйте, тушкуйте 2 хвилини і зніміть сковороду з вогню.

Крок - 6
07

У миску вбийте яйця, додайте молоко, сіль, чорний мелений перець і натертий сир Чеддер. Переміксуйте суміш до однорідності.

Крок - 7
08

У форму для запікання викладіть обсмажені овочі і хліб. Перемішайте і залийте яєчно-молочною сумішшю. Поставте страву в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте 25 хвилин. Готову страву прикрасьте помідорами чері і шпинатом. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти