Запіканка сирна як у садку готується простіше, ніж багато хто думає. Якщо хочете згадати той самий, знайомий із дитинства смак, наш рецепт — те, що вам потрібне. Ми пропонуємо приготувати ніжну та повітряну запіканку з сиру з родзинками. Робиться вона легко і швидко, а виходить чудово апетитною, ароматною та смачною. Сирна запіканка, як у садку, підійде і як страва для сімейного сніданку, і як солодке доповнення до кави чи чаю.
Відразу підготуйте форму для випікання. Змастіть її розм'якшеним вершковим маслом і присипте манкою.
Для приготування тіста яйця вимийте та акуратно розділіть на жовтки та білки. У білки додайте трохи солі та збийте міксером до м'яких піків.
У масу всипте цукор і знову збийте міксером. Цього разу піки мають бути стійкими.
Відправте в білкову піну жовтки та просійте борошно. Акуратно перемішайте інгредієнти кулінарною лопаткою, намагаючись, щоб білки не осіли.
Тісто, що вийшло, перелийте в підготовлену форму і розрівняйте верх. Відправте заготовку в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу на 10 хвилин.
Займіться начинкою. Родзинки заздалегідь на півгодини замочіть у теплій воді з додаванням невеликої кількості рому. Потім рідину злийте, а родзинки промокніть паперовими рушниками.
Сир викладіть у миску і вбийте туди яйця. Всипте цукор та сіль. Влийте заздалегідь розтоплене на плиті вершкове масло. Додайте ваніль і просіяне борошно.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. У масу, що вийшла, відправте родзинки і знову вимішайте.
Вийміть із духовки форму з тістом і вилийте поверх нього начинку. Поверніть форму в духову шафу, зменште температуру до 170 градусів і запікайте страву 35-40 хвилин.
Готову запіканку вийміть із духовки, звільніть від форми та остудіть. Зверху присипте випічку цукровою пудрою і подавайте на стіл. Запіканка сирна, як у садку, виходить чудово легкою, повітряною та ароматною. На смак вона нагадує пиріг або торт із сирним кремом. Таку запіканку можна приготувати на Великдень.
Випадкові рецепти