Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Запіканка капустяна

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1024 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Запіканка капустяна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запіканка капустяна є одним з основних продуктів на багатьох кухнях. Її легко приготувати, а найголовніше вона дуже ситна і смачна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка капустяна" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи12.2 гр.
  • Калорії173 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. У мисці приправте фарш свинини паприкою, меленим кмином, сіллю і чорним меленим перцем, добре перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 1
02

У глибокій сковороді розігрійте трохи оливкового або рослинного масла, додайте очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю і смажте до прозорості. Додайте очищений від лушпиння і нарізаний часник і майоран. Готуйте вміст, помішуючи, від 30 секунд до хвилини.

Крок - 2
03

Додайте в сковороду до овочів свинину і обсмажуйте на сильному вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Додайте так само в сковороду томатний соус. Приправте сіллю і чорним меленим перцем, якщо необхідно. Якщо ви використовуєте рідкий томатний соус, варіть 20 хвилин, поки суміш не загусне.

Крок - 4
05

Після загустіння додайте в сковорідку до решти інгредієнтів приварений рис, добре перемішайте і доведіть вміст до кипіння. Зніміть ємність з вогню і відставте в сторону.

Крок - 5
06

Наріжте качан капусти вручну або за допомогою кухонного комбайна в тонку соломку. В іншій каструлі нагрійте оливкову олію, додайте нарізану капусту, приправте сіллю і цільним кмином. Варіть вміст, поки капуста не буде готова приблизно наполовину.

Крок - 6
07

Тепер покладіть підготовлені продукти, розкладаючи шарами по черзі в форму для випічки. Починаючи з капусти, потім шар м'яса, потім знову капуста, закінчуючи м'ясом. Щільно накрийте форму алюмінієвою фольгою. Надішліть в розігріту духовку до 200 градусів і випікайте 45 хвилин.

Крок - 7
08

При бажанні викладіть натертого попередньо сиру зверху, поверніть в духовку і продовжуйте випікати, поки сир не розплавиться і не стане золотисто-коричневого кольору. Вийміть запіканку капустяну з духовки, подавайте до столу теплою. Цю страву можна приготувати заздалегідь і розігрівати.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат "Оселедець з майонезом" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець з майонезом" 25 1 2 з 5 - детальніше -
Оселедець в сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в сметанному соусі 35 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з сьомги з кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з сьомги з кунжутом 50 2 2 з 5 - детальніше -
Італійська меренга - покроковий рецепт, фото 1 Італійська меренга 40 1 2 з 5 - детальніше -