У кожній італійській сім'ї є своя власна версія запіканки з макаронів. Але інгредієнти розрізняються, а сирна досконалість і ідеальні хрусткі краї ніколи не змінюються. Ця версія запіканки з макаронів з яйцем приготовлена по південному рецепту. Страва складається з хрусткої салямі, вологого фаршу, ідеальної кількості сиру, томатного соусу і товстих макаронів. Сюрприз в цьому рецепті - яйце - як тільки ви спробуєте його, ви завжди повернетеся до нього.
Рецепти запечених макаронів варіюються по всій Італії, ось і ми спробуємо приготувати один з таких варіантів. Для початку, очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її дрібними кубиками.
Поставте велику каструлю на плиту на середньому вогні і додайте досить багато оливкової олії. Як тільки масло почне нагріватися, додайте в нього дрібно нарізану кубиками цибулю і смажте протягом 6-7 хвилин або поки вона не стане золотисто-коричневою.
Тепер додайте в цибулю томатний соус і дуже добре перемішайте. Як тільки вміст каструлі почне кипіти, додайте в нього щіпку солі. Помістіть кришку на каструлю і залиште соус томитися близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
Поки готується соус, візьміть сковороду середнього розміру і поставте її на плиту при середній температурі, полийте щедрою кількістю оливкової олії. Додайте в сковорідку м'ясний фарш зі свинини і телятини і дайте йому обсмажитися, до зникнення почервоніння в ньому і поки ви не розкладете його на дрібні шматочки. Накрийте фарш і залиште варитися на 6-8 хвилин, перевіряючи і знову перемішуючи через 5 хвилин.
Як тільки соус для вашої пасти буде готовий, зніміть кришку, додайте в каструлю трохи свіжого листя базиліка і акуратно, але дуже добре розмішайте. Не ріжте листя базиліка ножем. Порвіть їх своїми руками, або ви втратите аромат цієї чудової трави!
На даний момент ваш фарш і соус для майбутньоЇ страви готові. Додайте трохи приготованого соусу в фарш і перемішайте.
Тепер залийте велику кількість води в глибоку каструлю, відправте на вогонь і доведіть до кипіння. У той же час, заповніть невелику каструлю з водою, довівши її так само до кипіння - потім покладіть в неї курячі яйця і дайте їм готуватися протягом 12 - 14 хвилин в залежності від того, наскільки сильно ви хочете їх зварити.
Через 14 хвилин опустіть відварені яйця в миску з крижаною водою, щоб вони перестали готуватися і не потемніли в середині.
Як тільки яйця будуть готові, почніть готувати самі макарони, перевірте інструкції щодо упаковки і час приготування. Засипте макарони в окріп і відваріть, до неповної готовності.
Поки макарони готуються, вийміть яйця з миски з крижаною водою, очистіть їх і залиште осторонь до подальшого використання.
Після того, як ви відварите макарони для запіканки, покладіть їх у каструлю з соусом. Змішайте макарони і соус дерев'яною ложкою, щоб кожен шматок був повністю покритий.
Потім очистіть пакувальну плівку з салямі і поріжте ковбасу на шматочки (не дуже тонкі). Розріжте всі сири на маленькі кубики. Тепер прийшов час зібрати запіканку.
Перший крок: великою ложкою засипте макарони з соусом в форму для випічки, рівномірно розподіливши по дну. А потім додайте частину раніше підготовленого фаршу, шматочки сиру моцарелла, посипте натертим італійським твердим сиром (пекоріно наприклад), потім покладіть салямі і нарізані на чотири частини яйця. Повторюйте шари до тих пір, поки у вас не закінчаться всі інгредієнти.
Форму з вмістом тепер відправте в духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом близько 30 хвилин. Через 20 хвилин перевірте, чи не почала ваша запіканка з макаронів з яйцем коричньовіти по краях і чи не залишити її в духовці ще на 10-15 хвилин. Вийміть запіканку з духовки і залиште на 5-7 хвилин перед подачею на стіл.
Випадкові рецепти