Укр
Рус
Мясо Другі страви Французька кухня

Запіканка з м’ясним фаршем в мультиварці

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1809 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Запіканка з м’ясним фаршем в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

З появою на нашій кухні такої чудо техніки, як мультиварка, процес приготування багатьох страв перетворився на справжнє задоволення, адже все робиться набагато швидше і простіше. Пропонуємо вам випробувати цей кухонний прилад і приготувати прекраснеу страву запіканку з м'ясним фаршем. Не варто хвилюватися про те, чи вийде така страва в мультиварці, про це давно подбали творці цього приладу. Отже, запіканка з м'ясним фаршем в мультиварці готується дуже просто і швидко, а виходить не тільки смачною, але ще і дуже красивою на вигляд.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з м’ясним фаршем в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири13.9 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії182 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Запіканка з м'ясним фаршем в мультиварці не завдасть вам ніяких турбот, адже ця помічниця на нашій кухні зробить все сама. Не дарма ж вона має таку популярність. Для початку візьмемо яловичий фарш і помістимо його в яку-небудь посудину. Якщо у вас заморожений фарш, то краще розморозити його попередньо і бажано природним шляхом без використання мікрохвильовки або води.А найкраще використовувати, звичайно ж, свіжий фарш.

Крок - 1
02

Отже, потім очистимо цибулину від лушпиння, сполоснемо під водою і дрібно нарізаємо, після чого змішаємо з фаршем. Сюди ж додамо сіль, перець і плавлений сир. Тепер все гарненько перемішаємо, поки сир повністю не розмішається.

Крок - 2
03

В якості основи для запіканки пропонуємо використовувати картопляні пластівці. Їх можна придбати в супермаркетах. Рекомендуємо купити пластівці двох видів: мелені, які продаються у вигляді порошку, і великі, нагадують картопляні чіпси, але готуються трохи іншим способом. Отже, наливаємо в чашу мультиварки три склянки води, потім додаємо дрібні картопляні пластівці, які добре розмішуємо в воді, а потім і великі пластівці. Все перемішавши, залишимо на пару хвилин, щоб пластівці ввібрали в себе воду і розм'якли.

Крок - 3
04

Після цього зверху викладаємо фарш, розрівнюємо його лопаткою. Тепер закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим «Випічка» на 1 годину.

Крок - 4
05

За цей час ріжемо на тоненькі слайси бекон і підсмажуємо його до хрусткої скоринки. Після сигналу про завершення програми, відкриваємо кришку і перемішуємо вміст, у нас вийшла апетитна картопляно-м'ясна суміш.

Крок - 5
06

Завдяки плавленому сиру, вона досить в'язка. Тепер посипаємо зверху тертим сиром чеддер, адже куди ж м'ясна запіканка без ароматної скоринки сирної зверху. Знову закриваємо кришку і ще раз включаємо режим «Випічка», але в цей раз достатньо 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Дуже важливо не діставати відразу запіканку з мультиварки, а дати їй трохи постояти, щоб форма краще схопилася, і запіканка не розвалювалася. Зверху готову страву посипаємо підсмаженим беконом і подрібненою зеленою цибулею. Прекрасна запіканка з м'ясним фаршем в мультиварці виходить дуже красивою, ніжною, що не підгорає і не засушеною а залишається соковитою і м'якою з насиченим смаком, який оцінять всі без винятку.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Рогалики з повидлом - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з повидлом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки за добу - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки за добу 95 1 3 з 5 - детальніше -
Димляма з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Димляма з яловичиною 55 4 3 з 5 - детальніше -