Неймовірно смачна листкова запіканка з картоплею та м'ясним фаршем. Соковита основа під ароматною хрумкою сирною скоринкою, не залишать байдужими жодного їдця.
Картопляні бульби ретельно вимийте. Викладіть їх у каструлю і залийте водою. Поставте на плиту середній чи сильний вогонь. Після закипання посоліть і продовжуйте варити до готовності. Якщо овоч легко проколюється ножем чи вилкою, його можна сміливо знімати з вогню. Остудіть картоплю і очистіть від шкірки. Наріжте слайсами завтовшки близько 1 см.
Підготуйте глибоку форму для запікання. Можна взяти керамічну, металеву чи силіконову. Змастіть внутрішню поверхню ємності невеликою кількістю вершкового масла або олії. Викладіть у форму картоплю у вигляді гармошки.
Поставте на сковороду на середній вогонь. Додайте оливкову або соняшникову олію. У розігріту жаровню викладіть фарш. Використовуйте будь-яке перемелене м'ясо до смаку. Коли фарш потемніє і перестане бути рожевим, додайте сіль і чорний мелений перець.
Переміксуйте та продовжуйте обсмажувати до готовності. Викладіть м'ясо на картоплю рівномірним шаром. Змастіть сметаною і притрусіть орегано.
Помідори наріжте тонкими кружечками та викладіть наступним шаром.
Сир Моцарелла натріть на великій тертці та розподіліть зверху томатів. Для запікання можна використовувати інші тверді сири.
Поставте страву в розігріту до 180 ° С духову шафу. Запікайте протягом 20 хвилин. Притрусіть запіканку дрібно нарізаною свіжою петрушкою та наріжте на порційні шматочки. Подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!
Випадкові рецепти