Запіканка з пюре - найкращий спосіб знайти застосування залишкам вчорашнього обіду або вечері. Якщо у вас залишилося трохи картопляного пюре, не ламайте голову, що з нього приготувати, а зробіть запіканку з шинкою та моцарелою за рецептом. Родзинка в тому, що готуватимемо запіканку ми не в духовці, а на сковороді. Так простіше та швидше. Це дуже смачна страва, яка подарує вчорашньому картопляному пюре «друге життя».
Якщо у вас немає готового пюре, то відваріть картоплю (можна у мундирі) до м'якості. Потім очистіть картоплю від шкірки, посоліть і поперчіть до смаку і придуште товкачем в однорідне пюре.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Всипте подрібнену петрушку в картопляне пюре та ретельно перемішайте інгредієнти ложкою.
Шинку та моцареллу наріжте невеликими кубиками і змішайте в мисці.
Додайте до них вершковий сир (можна замінити плавленим або навіть просто покласти майонез) і приправте орегано сушеним. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Щедро змастіть сковороду розм'якшеним вершковим маслом. Викладіть туди половину картопляного пюре так, щоб воно покрило дно та бортики сковорідки, та утрамбуйте.
Всередину покладіть суміш із шинки, моцарелли та вершкового сиру. Закрийте начинку картопляним пюре, що залишилося, і знову утрамбуйте.
Поставте сковороду на вогонь і дочекайтеся, коли картопля знизу зарум'яниться. Спробуйте покрутити запіканку. Якщо вона вільно рухається по сковорідці, то нижня частина запеклася достатньо.
Змастіть маслом іншу сковороду та переверніть на неї запіканку. Її також поставте на вогонь і готуйте страву ще 4-5 хвилин. Відразу після цього можете подавати її на стіл. Запіканка з пюре виходить хрусткою зовні і дуже ніжною та соковитою всередині. Це чудово смачна і ситна страва, яку ви обов'язково повинні спробувати. Смачного!
Випадкові рецепти