Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Запіканка із пюре

( 4.5000 4 56 6 оцінок)

838 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Запіканка із пюре - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запіканка з пюре - найкращий спосіб знайти застосування залишкам вчорашнього обіду або вечері. Якщо у вас залишилося трохи картопляного пюре, не ламайте голову, що з нього приготувати, а зробіть запіканку з шинкою та моцарелою за рецептом. Родзинка в тому, що готуватимемо запіканку ми не в духовці, а на сковороді. Так простіше та швидше. Це дуже смачна страва, яка подарує вчорашньому картопляному пюре «друге життя».

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка із пюре" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо у вас немає готового пюре, то відваріть картоплю (можна у мундирі) до м'якості. Потім очистіть картоплю від шкірки, посоліть і поперчіть до смаку і придуште товкачем в однорідне пюре.

Крок - 1
02

Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Всипте подрібнену петрушку в картопляне пюре та ретельно перемішайте інгредієнти ложкою.

Крок - 2
03

Шинку та моцареллу наріжте невеликими кубиками і змішайте в мисці.

Крок - 3
04

Додайте до них вершковий сир (можна замінити плавленим або навіть просто покласти майонез) і приправте орегано сушеним. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Щедро змастіть сковороду розм'якшеним вершковим маслом. Викладіть туди половину картопляного пюре так, щоб воно покрило дно та бортики сковорідки, та утрамбуйте.

Крок - 5
06

Всередину покладіть суміш із шинки, моцарелли та вершкового сиру. Закрийте начинку картопляним пюре, що залишилося, і знову утрамбуйте.

Крок - 6
07

Поставте сковороду на вогонь і дочекайтеся, коли картопля знизу зарум'яниться. Спробуйте покрутити запіканку. Якщо вона вільно рухається по сковорідці, то нижня частина запеклася достатньо.

Крок - 7
08

Змастіть маслом іншу сковороду та переверніть на неї запіканку. Її також поставте на вогонь і готуйте страву ще 4-5 хвилин. Відразу після цього можете подавати її на стіл. Запіканка з пюре виходить хрусткою зовні і дуже ніжною та соковитою всередині. Це чудово смачна і ситна страва, яку ви обов'язково повинні спробувати. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шарлотка зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка зі сметаною 55 4 3 з 5 - детальніше -
Віденський штрудель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський штрудель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Смачний оселедець з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Смачний оселедець з цибулею 30 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з яловичини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з яловичини на сковороді 35 2 2 з 5 - детальніше -