Багатьох господинь, які вранці поспішають на роботу, а сім'ю треба годувати, виручає така страва, як запіканка. Варіантів такої страви є досить, але однією з популярних є запіканка з макаронів з сиром. Готується ця їжа легко і просто, а за смаком доводиться і дорослим і дітям, особливо сподобається економним господиням. Для приготування такої запіканки абсолютно непотрібні якісь особливі навички віртуоза і набір вишуканих продуктів. Спробуйте використовувати наш рецепт і отримаєте смачну страву, яка зможе здивувати навіть гурманів.
Помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Засипте в окріп макарони і відварюйте, помішуючи, до повної готовності, близько 15 хвилин. Потім промийте відварені макарони холодною водою і відставте на час в сторону.
Невеликий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинне масло і добре розігрійте. Потім закиньте в киплячу олію заздалегідь куплений або приготований самостійно яловичий фарш і обсмажуйте, постійно мішаючи, до зникнення рожевості в м'ясі.
Далі очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте на обробній дошці цибулю. Подрібнений овоч теж відправте в сотейник до м'яса і обсмажуйте, помішуючи, близько 10 хвилин, до розм'якшення цибулі.
Потім залийте в сотейник рідкий томатний соус, додайте консервовані часточками помідори, посипте все улюбленими приправами.
Далі додайте в сковорідку раніше відварені макарони і, ретельно все перемішавши, продовжуйте томити вміст сотейника кілька хвилин.
Далі змастіть рослинною олією дно форми для випічки, а потім викладіть в неї, рівномірно розподіливши по всій ємності, раніше підготовлену макаронно-м'ясну суміш.
Потім посипте вміст форми подрібненими в порошок чіпсами (бажано без додавання будь-яких смаків і ароматів), натертим на крупній тертці твердим сиром (будь-яким, але більш високої жирності) і натертим сиром пармезан.
Надішліть форму для випічки з майбутньою стравою в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте близько 30 хвилин, до утворення легкої скоринки з сиру.
Тепер дістаньте готову запіканку з макаронів з сиром з духовки, трохи остудіть і розділіть порційно на тарілки. Прикрасьте страву заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею, нарізаними тонкими кільцями маслинами, приправте сметаною і подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти