От скажіть ще, що ви не любите м'яса. У це, звичайно, дуже важко повірити, хоча буває всяке. Тоді висновок один, значить ви ніколи не пробували смачно приготованого м'яса. Звісно, способів приготування цього чудового продукту величезна кількість, і один іншого краще, втім, як і різновидів м'яса. Адже м'ясо птиці найкраще готувати на грилі, баранину і телятину в казані, та ще й на багатті. А ось ми вам запропонуємо не просто хороший рецепт м'яса, а самий натуральний шедевр - запечена свинина в фользі. Від такої страви не відмовиться ніхто.
Свинина, запечена в фользі, виходить дуже м'якою, соковитою, ніжною і ароматною. До речі, для запікання таким способом можна використовувати м'ясо практично з будь-якої частини свинини. Ми пропонуємо взяти свинячі реберця, до речі, краще вибрати не надто жирні шматки, тим не менш, бажано все-таки, щоб прошарки жиру були присутні. Тоді готове м'ясо буде досить соковитим. Готується свинина в духовці досить просто, головне заздалегідь її замаринувати, тоді м'ясо буде духмяніше і ніжніше. Загалом так, з вибором м'яса ми визначилися, тепер свинячі ребра ретельно промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
Перед приготуванням в м'ясі робимо проколи, а ще краще невеликі поперечні надрізи між ребрами не до кінця. Це дозволить м'ясу більш рівномірно промаринуватися.
Тепер чистимо від шкірки зубчики часнику, розрізаємо на тонкі скибочки і поміщаємо їх в прорізи.
Далі розстеляємо на столі лист фольги і викладаємо на нього свинячі ребра з часником, після чого посипаємо сіллю і натираємо м'ясо з обох сторін. Таким же чином приправляємо ребра сумішшю перців і м'ясними спеціями, а ще посипаємо подрібненим часником і нарізаною цибулею.
Після цього щільно загортаємо підготовлені ребра в фольгу і залишаємо, щоб вони промаринувалося при кімнатній температурі протягом 15-30 хвилин.
Потім відправляємо м'ясо в розігріту до 180 ° С духовку і запікаємо приблизно 90 хвилин. До речі, з урахуванням того, що м'ясо було щільно загорнуте, в фользі залишиться пристойний шар розтопленого жиру і соку, який можна злити в сухий посуд і використовувати для заправки гарячих страв. Ароматна і смачна запечена свинина в фользі відмінно підійде любителям смачної і простої у приготуванні їжі. Ця страва не тільки гідний обід або вечерю, а й відмінно підійде до святкового столу.
Випадкові рецепти