Укр
Рус
Риба Другі страви Китайська кухня

Запечена скумбрія в духовці

( 5.0000 5 517 17 оцінок)

3742 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запечена скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Ароматна, смачна скумбрія за рахунок незвичайного маринаду - начинки, який абсолютно відбиває специфічний смак скумбрії. Спробуйте!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечена скумбрія в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії124 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Скумбрію розріжте по животу і вийміть всі нутрощі. Промийте ретельно живіт риби під проточною холодною водою, щоб залишки нутрощів не зіпсували смак.

Крок - 1
02

Покладіть скумбрію на плоску тарілку або на кухонну дошку. Очистіть часник і пропустіть його через прес відразу на рибу. На окрему тарілочку насипте куркуму, мелений коріандр і сіль. Посипте сумішшю приправ рибу.

Крок - 2
03

Натріть рибу приправами з усіх боків, а також всередині і залиште на 5 хвилин, щоб скумбрія промаринувалася. Поки маринується скумбрія, підготуйте овочі та зелень. Все вимийте під проточною водою. Протріть від зайвої вологи паперовим рушником. Розріжте стебло лемонграсу і пір'я зеленої цибулі на три частини.

Крок - 3
04

Помідор середнього розміру розріжте на чотири частини, червону цибулю на кілька великих частин. Полийте скумбрію свіжовичавленим лимонним соком.

Крок - 4
05

Розігрійте пательню на середньому вогні, налийте в неї оливкову олію. Покладіть рибу в сковороду і обсмажте з обох сторін протягом 1-2 хвилини.

Крок - 5
06

Відріжте великий шматок фольги. Викладіть на нього обсмажену скумбрію. Полийте залишками оливкового масла зі сковороди. Наповніть порожнину скумбрії нарізаними помідорами, червоною і зеленою цибулею.

Крок - 6
07

Обкладыть навколо свіжим листям базиліка, лемонграсу, нарізаними слайсами імбиру, покладіть гострий тайський перець (якщо ви вважаєте цей перець дуже гострим, можете замінити його халапеньйо або солодким).

Крок - 7
08

Загорніть рибу з овочами і травами в кілька шарів фольги, щільно защипуючи шов, щоб під час запікання не виходив пар. Надішліть рибу в духовку з температурою 175 градусів і запікайте протягом 30-40 хвилин.

Крок - 8
09

Запечену скумбрію в духовці вийміть з духовки. Акуратно розгорніть фольгу. Перекладіть рибу на тарілку з запеченими шматочками червоної цибулі і помідорів. Покладіть поруч свіжу зелень, кілька часточок лайма і подавайте гарячою. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тріска з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Тріска з овочами 50 2 3 з 5 - детальніше -
Лобіо з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з горіхами 45 5 3 з 5 - детальніше -
Торт «Чорний ліс» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Чорний ліс» 65 4 3 з 5 - детальніше -
Торт «Ферреро Роше» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Ферреро Роше» 65 4 3 з 5 - детальніше -