Ароматна, смачна скумбрія за рахунок незвичайного маринаду - начинки, який абсолютно відбиває специфічний смак скумбрії. Спробуйте!
Скумбрію розріжте по животу і вийміть всі нутрощі. Промийте ретельно живіт риби під проточною холодною водою, щоб залишки нутрощів не зіпсували смак.
Покладіть скумбрію на плоску тарілку або на кухонну дошку. Очистіть часник і пропустіть його через прес відразу на рибу. На окрему тарілочку насипте куркуму, мелений коріандр і сіль. Посипте сумішшю приправ рибу.
Натріть рибу приправами з усіх боків, а також всередині і залиште на 5 хвилин, щоб скумбрія промаринувалася. Поки маринується скумбрія, підготуйте овочі та зелень. Все вимийте під проточною водою. Протріть від зайвої вологи паперовим рушником. Розріжте стебло лемонграсу і пір'я зеленої цибулі на три частини.
Помідор середнього розміру розріжте на чотири частини, червону цибулю на кілька великих частин. Полийте скумбрію свіжовичавленим лимонним соком.
Розігрійте пательню на середньому вогні, налийте в неї оливкову олію. Покладіть рибу в сковороду і обсмажте з обох сторін протягом 1-2 хвилини.
Відріжте великий шматок фольги. Викладіть на нього обсмажену скумбрію. Полийте залишками оливкового масла зі сковороди. Наповніть порожнину скумбрії нарізаними помідорами, червоною і зеленою цибулею.
Обкладыть навколо свіжим листям базиліка, лемонграсу, нарізаними слайсами імбиру, покладіть гострий тайський перець (якщо ви вважаєте цей перець дуже гострим, можете замінити його халапеньйо або солодким).
Загорніть рибу з овочами і травами в кілька шарів фольги, щільно защипуючи шов, щоб під час запікання не виходив пар. Надішліть рибу в духовку з температурою 175 градусів і запікайте протягом 30-40 хвилин.
Запечену скумбрію в духовці вийміть з духовки. Акуратно розгорніть фольгу. Перекладіть рибу на тарілку з запеченими шматочками червоної цибулі і помідорів. Покладіть поруч свіжу зелень, кілька часточок лайма і подавайте гарячою. Смачного.
Випадкові рецепти