Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Запечена картопля з сиром

( 4.8000 4 535 35 оцінок)

3333 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропоную свою версію картоплі запеченої з сиром. Виходить рум'яна і неймовірно смачна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечена картопля з сиром" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи9.5 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно очистіть від шкірки і на обробній дошці поріжте невеликими шматками картоплю. Покладіть нарізаний овоч в середнього розміру каструлю і залийте холодною водою, поки картопля повністю не покриється.

Крок - 1
02

Помістіть каструлю з вмістом на плиту, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні близько 20 хвилин або поки картопля не стане легко проколюватися виделкою або ножем.

Крок - 2
03

Поки картопля кипить, ми можемо приготувати іншу частину рецепта. Поріжте на обробній дошці бекон на маленькі кубики.

Крок - 3
04

Потім очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її тонкими півкільцями. Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Засипте в киплячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте помішуючи. Потрібно готувати цибулю на сковороді до тих пір, поки вона не стане золотистою.

Крок - 4
05

Потім додайте в сковорідку до цибулі бекон і смажте, періодично помішуючи, приблизно ще 3 хвилини.

Крок - 5
06

Коли картопля буде готова, акуратно злийте воду з каструлі, а потім помістіть шматочки відвареного овоча в форму для випічки або невелике деко, рівномірно розподіливши по всьому дну. Тепер приправте картоплю чорним меленим перцем і сіллю.

Крок - 6
07

Далі розподіліть раніше приготовану цибулю і бекон по всій картоплі.

Крок - 7
08

Збийте курячі яйця за допомогою вилки або вінчика в окремій ємності і посоліть. Повинна вийти однорідна рідка яєчна суміш, якою залийте вміст форми для випічки.

Крок - 8
09

Тепер на самій великій тертці натріть твердий сир. Засипте натертий молочний продукт в форму для випічки і за допомогою лопатки акуратно перемішайте, щоб сир об'єднався з усіма інгредієнтами в ємності. Потім посипте ще трохи сиру поверх і відправте форму в попередньо розігріту духовку до 190 градусів і випікайте близько 30 хвилин.

Крок - 9
10

Готову запечену картоплю з сиром викладіть на красиву тарілку і подавайте гарячою до столу. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясне рагу - покроковий рецепт, фото 1 М’ясне рагу 85 5 3 з 5 - детальніше -
Ліниві вареники з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві вареники з сиру 50 4 3 з 5 - детальніше -
Буріто з яловичим фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з яловичим фаршем 35 4 3 з 5 - детальніше -