Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Запечений короп з медом

( 5.0000 5 514 14 оцінок)

2724 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запечений короп з медом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Про корисні якості риби говорити, я думаю, зайве і вживати її в своєму раціоні рекомендується обов'язково. Інше питання як рибу приготувати і з чим її їсти. Одним з доступних і простих способів приготування риби є запікання в духовці і як це правильно зробити відомо не кожній господині. Адже успіх страви залежить не тільки від способів і методів приготування, але і допоміжних інгредієнтів, і звичайно ж, вибору риби. Одним з відповідних варіантів є короп - ніжна, порівняно недорога і смачна риба. Давайте разом спробуємо приготувати запечений короп з медом, рецепт якого ми вам пропонуємо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечений короп з медом" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Головний секрет успіху нашої страви в правильному виборі продуктів. Щоб страва вийшла ніжною на смак, а так же ароматною і шикарною на вигляд, віддайте перевагу живій рибі, адже чим свіжіший у вас буде короп, тим смак страви буде дивовижніший. Багато хто може помітити, що в свіжій рибі присутній часто запах твані, що не дуже приваблює їдців. Хочу вас заспокоїти, такий запах легко відбивається цибулею, часником, зеленню, а також лимонним соком або приправами. Ну і звичайно ж, коропа необхідно попередньо підготувати, а саме очистити від луски, відрізати голову, випатрати і дуже ретельно вимити.

Крок - 1
02

Після цього в рибі робимо хрестоподібні надрізи по всій довжині риб'ячої тушки, а також видаляємо плавники. Тепер, коли риба пройшла всі етапи підготовки, посипаємо її сіллю, приправляємо меленим перцем і коріандром.Теперь чистимо від лушпиння цибулю, миємо й нарізаємо пір'ям.

Крок - 2
03

Ставимо на плиту сковорідку, кидаємо вершкове масло і розтоплюємо. Викладаємо в розігріту сковороду нарізану цибулю, трохи солимо і пасеруємо до м'якості.

Крок - 3
04

Потім додаємо до цибулі мед, ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і відставляємо сковорідку для охолодження.

Крок - 4
05

Тепер беремо форму для випічки, кладемо туди невелику кількість медового соусу і викладаємо у форму підготовлений короп.

Крок - 5
06

Зверху рибу поливаємо тим же соусом, після чого закриваємо фольгою. Це обов'язкова умова, так як в фользі короп вийде набагато соковитіше, адже таким чином не випливає сік. Потім поміщаємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом півгодини.

Крок - 6
07

По закінченню цього часу фольгу знімаємо і витримуємо коропа в духовці ще буквально 5 хвилин. Запечений короп з медом просто вб'є вас і ваших гостей або домочадців неймовірним ароматом, пікантним смаком, а також стане відмінною прикрасою столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Гречка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з грибами 25 1 2 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з грибів 45 1 3 з 5 - детальніше -