Укр
Рус
Короп Другі страви Европейская кухня

Запечений короп в духовці

( 5.0000 5 54 4 оцінки)
551 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Запечений короп в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рецепт новорічного коропа, смаженого і запеченого в духовці з маслом і грибами, дуже смачний і цілком служить прикрасою столу. Дуже рекомендуємо.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 75 г.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Борошно 1 скл.
  • Кайенский перець за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 20 г.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Печериці 500 г.
  • Короп 1.8 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями цибулю. Потім ретельно помийте під проточною водою свіжу рибу коропа, і добре випатрайте. Далі поріжте потрошеного, промитого і висушеного коропа на однакові скибочки.

Крок - 1
02

Покладіть нарізаного коропа в невелику миску (ємність), добре посоліть кожну скибочку продукту, приперчіть чорним меленим перцем (не обов'язково), полийте рибу лимонним соком і додайте раніше нарізані кільця ріпчастої цибулі. Накрийте ємність з рибою харчовою плівкою або кришкою, і поставте на ніч у холодильник.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Добре промийте під проточною водою, трохи просушіть, а потім на кухонній дошці наріжте тонкими скибочками шампіньйони.

Крок - 3
04

Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Засипте в сковорідку раніше подрібнену цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овоча.

Крок - 4
05

Додайте до цибулі нарізані раніше гриби, обсмажуйте з цибулею на гарячому маслі, до випаровування рідини, приправте вміст сіллю і чорним меленим перцем, а потім додайте заздалегідь вимиту і нашатковану петрушку. Перемішайте і зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 5
06

Далі витягніть блюдо з рибою з холодильника. Усуньте цибулю з коропа, посипте кожен шматочок кайєнським перцем і викачайте в борошно.

Крок - 6
07

Далі помістіть велику сковороду на вогонь. Налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально прогрійте. Покладіть шматочки коропа в борошні в гаряче масло і обсмажуйте з обох сторін, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 7
08

Після обсмажування, шматочки коропа перекладіть в жароміцний посуд (можна в форму для випікання). Наповніть кожен шматочок риби (в серединці) раніше підготовленою грибною начинкою. Надішліть форму з коропом в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, і запікайте близько 20 хвилин.

Крок - 8
09

Протягом 5 хвилин до закінчення випікання покладіть залишені гриби навколо риби і додайте зверху шматочки вершкового масла на кожну скибочку коропа. Після, покладіть запечений короп в духовці на красиве блюдо, прикрасьте гілочками свіжої петрушки і шматочками лимона.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -
Салат цезар класичний з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар класичний з куркою 35 4 3 з 5 - детальніше -
Стейк з лосося на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з лосося на грилі 40 2 3 з 5 - детальніше -