Цей незвичайний і все ж досить простий рецепт запечених пельменів в духовці з сиром наситить сповна всю вашу сім'ю. Страва сподобається обов'язково навіть дітям.
Помістіть невелику сковорідку на плиту. Налийте в неї рослинне масло (можна і без масла) і добре розігрійте. Покладіть в гаряче масло, заздалегідь нарізаний невеликими шматочками бекон, і обсмажуйте, постійно мішаючи, на середньому вогні до хрусткої скоринки, близько 8 хвилин.
Додайте в сковорідку до бекону попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку або дрібно нашаткований часник і обсмажуйте до ароматності, 1 хвилину. Потім засипте в сковороду борошно, добре перемішайте і готуйте вміст, до золотистого кольору ще близько однієї хвилини.
Додайте молоко (бажано більш високої жирності) і ретельно перемішайте, поки не об'єднаються всі інгредієнти, потім додайте попередньо натертий на дрібній тертці пармезан і приправте сіллю і чорним меленим перцем.
Доведіть вміст до кипіння і дайте загуснути протягом 2 хвилин, потім додайте попередньо вимитий і просушений шпинат, перемішайте все, готуйте близько 30 секунд, а потім зніміть сковорідку з вогню і відставте на час в сторону.
У форму для випічки налийте тонкий шар підготовленого раніше соусу, рівномірно розподіливши по всьому дну. Потім покладіть в форму пельмені, щільно укладаючи один до одного. Пельмені можна попередньо відварити або ж скласти в сирому вигляді.
Потім посипте поверх покладених пельменів шар, заздалегідь натертої на дрібній терці моцарели, і знову залийте соус. Продовжуйте чергувати шари, поки не закінчаться пельмені і інші продукти. Але заключним шаром повинен бути сир.
Тепер відправте форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте до тих пір, поки сир не стане золотистим і страва добре не пропечеться, від 25 до 30 хвилин.
Готові запечені пельмені в духовці з сиром прикрасьте подрібненим базиліком і подавайте гарячими до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти