Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці

( 4.6471 1 517 17 оцінок)

12452 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці - це картопля з сіллю, чорним перцем і паприкою, в поєднанні зі смаженими курячими шматочками, запеченими менш ніж за годину.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи8.5 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу вам потрібно замаринувати курячі гомілки. На окрему тарілку відразу відміряйте необхідну кількість спецій для курки, щоб не возитися з баночками і пакетиками, а це: паприка, часниковий порошок, імбирний порошок, чебрець, чорний мелений перець, сіль і пластівці перцю чилі.

Крок - 1
02

Курячі гомілки вимийте. Приберіть щільну шкірку внизу, видаліть дрібне пір'ячко, вискубавши їх пінцетом, або ж скористайтеся пальником. Покладіть гомілки в глибоку миску.

Крок - 2
03

Приправте приготованими спеціями. Додайте оливкову олію і ретельно перемішайте. Накрийте миску з куркою і залиште на 10-15 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом підготуйте картоплю. Бульби картоплі вимийте водою від бруду. Картоплю можете очистити, а можете залишити в шкірці, якщо використовуєте молоду. Розріжте бульби на кілька невеликих частин в залежності від їх розміру. Нарізану картоплю перекладіть в деко з антипригарним покриттям.

Крок - 4
05

Очистіть моркву. Сполосніть її і наріжте великими шматками. Покладіть до картоплі. Також надішліть в деко помідори черрі, різного кольору і крупно нарізану цибулю. Для цієї страви ви можете додати більше овочів на ваш вибір, таких як спаржа, брюссельська капуста, солодкий перець та інші.

Крок - 5
06

Для досягнення відмінного результату після запікання, краще використовувати великий лист, щоб овочі лежали в один шар. Це дозволить рівномірно готуватися овочам і м'ясу. Приправте овочі в формі сіллю, чорним меленим перцем за смаком, додайте паприку і полийте оливковою олією. Все перемішайте.

Крок - 6
07

Зверху на овочі викладіть просочені смаком і ароматом спецій курячі гомілки. Поставте деко в розігріту духовку до 210 градусів і запікайте курячі гомілки з картоплею та іншими овочами протягом 45-50 хвилин. Або поки курка і овочі не будуть повністю підготовлені.

Крок - 7
08

Після закінчення часу вийміть деко з запеченими курячими гомілками та картоплею з духовки. За бажанням присипте дрібно нарізаною зеленою цибулею або будь-який інший свіжою зеленню. Подавайте в гарячому вигляді. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мусака з яловичиною і картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Мусака з яловичиною і картоплею 80 2 3 з 5 - детальніше -
Пісні щі - покроковий рецепт, фото 1 Пісні щі 80 6 3 з 5 - детальніше -
Плюшка цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка цукрова 60 3 3 з 5 - детальніше -