Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці - це картопля з сіллю, чорним перцем і паприкою, в поєднанні зі смаженими курячими шматочками, запеченими менш ніж за годину.
В першу чергу вам потрібно замаринувати курячі гомілки. На окрему тарілку відразу відміряйте необхідну кількість спецій для курки, щоб не возитися з баночками і пакетиками, а це: паприка, часниковий порошок, імбирний порошок, чебрець, чорний мелений перець, сіль і пластівці перцю чилі.
Курячі гомілки вимийте. Приберіть щільну шкірку внизу, видаліть дрібне пір'ячко, вискубавши їх пінцетом, або ж скористайтеся пальником. Покладіть гомілки в глибоку миску.
Приправте приготованими спеціями. Додайте оливкову олію і ретельно перемішайте. Накрийте миску з куркою і залиште на 10-15 хвилин.
Тим часом підготуйте картоплю. Бульби картоплі вимийте водою від бруду. Картоплю можете очистити, а можете залишити в шкірці, якщо використовуєте молоду. Розріжте бульби на кілька невеликих частин в залежності від їх розміру. Нарізану картоплю перекладіть в деко з антипригарним покриттям.
Очистіть моркву. Сполосніть її і наріжте великими шматками. Покладіть до картоплі. Також надішліть в деко помідори черрі, різного кольору і крупно нарізану цибулю. Для цієї страви ви можете додати більше овочів на ваш вибір, таких як спаржа, брюссельська капуста, солодкий перець та інші.
Для досягнення відмінного результату після запікання, краще використовувати великий лист, щоб овочі лежали в один шар. Це дозволить рівномірно готуватися овочам і м'ясу. Приправте овочі в формі сіллю, чорним меленим перцем за смаком, додайте паприку і полийте оливковою олією. Все перемішайте.
Зверху на овочі викладіть просочені смаком і ароматом спецій курячі гомілки. Поставте деко в розігріту духовку до 210 градусів і запікайте курячі гомілки з картоплею та іншими овочами протягом 45-50 хвилин. Або поки курка і овочі не будуть повністю підготовлені.
Після закінчення часу вийміть деко з запеченими курячими гомілками та картоплею з духовки. За бажанням присипте дрібно нарізаною зеленою цибулею або будь-який інший свіжою зеленню. Подавайте в гарячому вигляді. Смачного.
Випадкові рецепти