Укр
Рус
thermomix thermomix
Курка Другі страви Українська кухня

Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці

65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці - це картопля з сіллю, чорним перцем і паприкою, в поєднанні зі смаженими курячими шматочками, запеченими менш ніж за годину.

Інгредієнти

  • Картопля 1.3 кг.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Черрі 8 шт.
  • Паприка 3 ч.л
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Курині ніжки 900 г.
  • Імбир 1/2 ч.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Часник сушений 1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу вам потрібно замаринувати курячі гомілки. На окрему тарілку відразу відміряйте необхідну кількість спецій для курки, щоб не возитися з баночками і пакетиками, а це: паприка, часниковий порошок, імбирний порошок, чебрець, чорний мелений перець, сіль і пластівці перцю чилі.

    Крок - 1
  2. 02

    Курячі гомілки вимийте. Приберіть щільну шкірку внизу, видаліть дрібне пір'ячко, вискубавши їх пінцетом, або ж скористайтеся пальником. Покладіть гомілки в глибоку миску.

    Крок - 2
  3. 03

    Приправте приготованими спеціями. Додайте оливкову олію і ретельно перемішайте. Накрийте миску з куркою і залиште на 10-15 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом підготуйте картоплю. Бульби картоплі вимийте водою від бруду. Картоплю можете очистити, а можете залишити в шкірці, якщо використовуєте молоду. Розріжте бульби на кілька невеликих частин в залежності від їх розміру. Нарізану картоплю перекладіть в деко з антипригарним покриттям.

    Крок - 4
  5. 05

    Очистіть моркву. Сполосніть її і наріжте великими шматками. Покладіть до картоплі. Також надішліть в деко помідори черрі, різного кольору і крупно нарізану цибулю. Для цієї страви ви можете додати більше овочів на ваш вибір, таких як спаржа, брюссельська капуста, солодкий перець та інші.

    Крок - 5
  6. 06

    Для досягнення відмінного результату після запікання, краще використовувати великий лист, щоб овочі лежали в один шар. Це дозволить рівномірно готуватися овочам і м'ясу. Приправте овочі в формі сіллю, чорним меленим перцем за смаком, додайте паприку і полийте оливковою олією. Все перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Зверху на овочі викладіть просочені смаком і ароматом спецій курячі гомілки. Поставте деко в розігріту духовку до 210 градусів і запікайте курячі гомілки з картоплею та іншими овочами протягом 45-50 хвилин. Або поки курка і овочі не будуть повністю підготовлені.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення часу вийміть деко з запеченими курячими гомілками та картоплею з духовки. За бажанням присипте дрібно нарізаною зеленою цибулею або будь-який інший свіжою зеленню. Подавайте в гарячому вигляді. Смачного.

    Крок - 8

Оцінити рецепт