Укр
Рус
Баклажани Другі страви Білоруська кухня

Запечені фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

765 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Запечені фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Мексиканська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечені фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою - чудова літня страва. Ми звикли начиняти м'ясом болгарський перець, але фаршировані баклажани виходять не менш смачними. У цьому рецепті ми пропонуємо наповнити їх фаршем із баранини зі спеціями та запекти в духовці. Вийде соковита та апетитна страва для ситного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечені фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири10.4 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії146 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте, просушіть і у кожного зріжте кінчики з обох боків.

Крок - 1
02

З боку, протилежному хвостику, ложкою вийміть насіння, але не до кінця. Потрібно, щоб унизу залишилося трохи м'якоті. Повинні вийти імпровізовані філіжанки з баклажанів.

Крок - 2
03

Змастіть їх усередині та зовні оливковою олією. Розігрійте на сковороді оливкову олію і смажте на ній баранячий фарш, поки м'ясо не змінить колір.

Крок - 3
04

Потім всипте туди подрібнені цибулю та часник, а також мелену паприку та корицю.

Крок - 4
05

М'яту та орегано дрібно поріжте ножем і також додайте у фарш. Посоліть і поперчіть м'ясо до смаку, покладіть томатну пасту і, помішуючи, смажте до готовності.

Крок - 5
06

Наприкінці приготування влийте у фарш червоне вино та пюровані помідори у власному соку. Томіть все разом близько 15 хвилин (рідина повинна майже випаруватися).

Крок - 6
07

Сумішшю, що вийшла, наповніть чашки з баклажанів.

Крок - 7
08

Для приготування сирного соусу розтопіть на сковороді вершкове масло і злегка підсмажте на ньому борошно. Влийте тепле молоко і доведіть до кипіння. Всипте тертий сир, який добре плавиться (у нас пекорино романо) і помішуючи, готуйте, поки він повністю не розійдеться. Посоліть, зніміть соус з вогню і полийте фаршировані баклажани.

Крок - 8
09

Щоб зробити хрустку скоринку, змішайте панірувальні сухарі, тертий сир, подрібнену петрушку та оливкову олію. Крихтою, що вийшла, присипте баклажани.

Крок - 9
10

Відваріть картоплю і помніть у пюре. Додайте вершки, вершкове масло, сіль і мускатний горіх і ретельно перемішайте. Картопляне пюре, що вийшло, викладіть на дно форми для випікання.

Крок - 10
11

Зверху поставте фаршировані баклажани і відправте лист до попередньо розігрітої до 175 градусів духової шафи на 25 хвилин. Готову страву вийміть з духовки, присипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл. Запечені фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою з сирного панування виходять неймовірно соковитими та смачними. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Голубці без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Голубці без м’яса 60 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сациві з курки - покроковий рецепт, фото 1 Сациві з курки 65 3 3 з 5 - детальніше -
Рецепти шаурми з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рецепти шаурми з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -