Барвисті овочі з м'яким і соковитим м'ясом птиці на них. Все приправлено одним тоном: цибуля і шавлія. Цей маринад на основі оливкового масла прекрасно передає і витягує аромати зі страви. А саму страву дуже легко готувати, насправді очищення і подрібнення овочів займають найбільше часу. Ось чому ми рекомендуємо запечене стегно індички. Спробуйте, тому що м'ясо добре запечене, а овочі в відмінно підібраному маринаді чудово підкреслюють його смак. Все апетитно барвисто і ароматно.
Вимийте, висушіть і надріжте стегно індички (2-3 лінії) з обох сторін, тобто зверху і знизу в самих товстих місцях, щоб м'ясо запікалося швидше і більш рівномірно, а маринад краще проникав в нього.
Далі очистіть від шкірки гарбуз, де попередньо виріжте насіння, і наріжте на досить великі шматки. Очистіть від нутрощів і наріжте невеликими шматками солодкий перець.
Моркву очистіть від шкірки, і наріжте її великими кільцями. Очищену картоплю подрібніть на шматочки трохи менше гарбуза. Покладіть всі нарізані овочі в жаростійкий посуд, де в подальшому будете запікати і індичку. Виберіть блюдо для запікання з кришкою, але якщо у вас його немає, ви можете взяти будь-яку термостійку ємність, і накрийте її під час маринування та на першому етапі випічки, наприклад, алюмінієвою фольгою.
Тепер підготуйте маринад для м'яса і овочів в блендері, але ви можете дрібно нарізати всі інгредієнти, наприклад, ножем і змішати їх в мисці. Отже, відправте в блендер крупно нарізану цибулю, очищений часник, шавлію, сіль, чорний мелений перець (або перець чилі), а також залийте оливкову олію і винний оцет, а потім все подрібніть в однорідну суміш.
Залийте більшу частину підготовленого маринаду до раніше нарізаних овочів і ретельно перемішайте, щоб кожен шматок добре покривався. А іншою частиною маринаду ретельно натріть стегно індички - з усіх боків. Покладіть замариноване м'ясо поверх овочів.
Накрийте блюдо з вмістом кришкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин, а краще на кілька годин або на ніч, щоб м'ясо поєдналося зі спеціями. Коли індичка побуде в холодильнику, виймайте блюдо. Розігрійте духовку до 200 градусів і, коли вона нагрівається, відправте в неї блюдо з м'ясом і овочами. Запікайте індичку на другій полиці знизу, при температурі 200 градусів, близько 50 хвилин.
Час приготування трохи залежить від товщини м'яса, від розміру шматочків, на які нарізані овочі, тому його складно визначити точно. Потім зніміть кришку (будьте обережні, щоб не обпектися, тому що виходить пар), і випікайте при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин, поки м'ясо і овочі не підрум'яняться апетитно.
Вийміть запечене стегно індички з духовки, залиште накритим на кілька хвилин, щоб не охололо, і давайте киплячим сокам в м'ясі заспокоїтися, а потім відразу ж подавайте гарячим, разом з овочами до святкового столу.
Випадкові рецепти