Запечена картопля - апетитний і ароматний гарнір, який може бути і самостійною вегетаріанською стравою. Перед запіканням картопля панірується в спеціях, що надає їй неймовірний смак і аромат. Подробиці приготування описані в рецепті.
Картоплю вимийте, просушіть і очистіть від шкірки. Наріжте картоплю великими кубиками і перекладіть в миску.
Залийте нарізану картоплю окропом і дайте постояти 2 хвилини, а потім злийте воду і перекладіть кубики в суху ємність.
Влийте рослинне масло, яке підходить для термічної обробки: оливкове, кукурудзяне, соняшникове, кунжутне, рапсове і т. п.
Всипте сушені спеції: чебрець, м'яту, перець чилі (пластівцями і мелений). Додайте сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності, щоб масло і приправи рівномірно обволокли картоплю з усіх боків.
Застеліть деко пергаментом для випічки і перекладіть туди замариновану картоплю. Рівномірно розподіліть шматочки в один ряд. Розігрійте духовку до 190 градусів цельсія і відправте туди деко з картоплею. Запікайте, поки картопля не стане золотистою.
Готову запечену картоплю вийміть з духовки і перекладіть на тарілку сервіровки. Подавайте до столу гарячою з томатним і / або овочевим соусом, баклажанною або кабачковою ікрою і т. п. У цієї страви фантастичний аромат і незрівнянний смак. Смачного!
Випадкові рецепти