Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Запечена картопля

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

817 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Запечена картопля - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечена картопля - апетитний і ароматний гарнір, який може бути і самостійною вегетаріанською стравою. Перед запіканням картопля панірується в спеціях, що надає їй неймовірний смак і аромат. Подробиці приготування описані в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечена картопля" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи14 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю вимийте, просушіть і очистіть від шкірки. Наріжте картоплю великими кубиками і перекладіть в миску.

Крок - 1
02

Залийте нарізану картоплю окропом і дайте постояти 2 хвилини, а потім злийте воду і перекладіть кубики в суху ємність.

Крок - 2
03

Влийте рослинне масло, яке підходить для термічної обробки: оливкове, кукурудзяне, соняшникове, кунжутне, рапсове і т. п.

Крок - 3
04

Всипте сушені спеції: чебрець, м'яту, перець чилі (пластівцями і мелений). Додайте сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності, щоб масло і приправи рівномірно обволокли картоплю з усіх боків.

Крок - 4
05

Застеліть деко пергаментом для випічки і перекладіть туди замариновану картоплю. Рівномірно розподіліть шматочки в один ряд. Розігрійте духовку до 190 градусів цельсія і відправте туди деко з картоплею. Запікайте, поки картопля не стане золотистою.

Крок - 5
06

Готову запечену картоплю вийміть з духовки і перекладіть на тарілку сервіровки. Подавайте до столу гарячою з томатним і / або овочевим соусом, баклажанною або кабачковою ікрою і т. п. У цієї страви фантастичний аромат і незрівнянний смак. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Малиново манний пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Малиново манний пудинг 60 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з індички - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Італійський салат з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Італійський салат з шинкою 35 2 2 з 5 - детальніше -
Морквяні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Морквяні чіпси 25 1 2 з 5 - детальніше -