Не у всіх велика родина збирається на Різдво, тому приготування індичої грудки - ідеальна річ для 2-3 чоловік. Цей рецепт запеченої грудки індички соковитий, сповнений аромату і так само гарний, як смажений цілий птах. Ключем до приготування соковитої індичої грудки є додавання якомога більшого аромату, тому ароматне масло і щедра приправа так важливі.
Дайте грудці індички полежати при кімнатній температурі протягом 1 години перед приготуванням, холодна грудка в гарячій духовці буде готуватися нерівномірно і буде жорсткою. Розігрійте духовку до 200 градусів і зробіть начинку, змішавши вершкове масло, цедру лимона, подрібнену петрушку, тертий часник, сіль і дрібку чорного меленого перцю в невеликій мисці. Добре перемішайте і відкладіть в сторону.
Відокремте шкіру індички від філе, вам може знадобитися зробити невеликий надріз ножем. Використовуючи свої пальці, відокремте обережно шкіру від м'яса, щоб звільнити місце для масляної маси. Запихніть масляну масу під шкіру і розподіліть рівномірно. Якщо у вас є місце, ви можете додати більше масла і навіть розподілити його на інших частинах грудки індички.
Накрийте деко кухонною фольгою і приправте грудку індички великою кількістю солі з обох сторін і кількома пучками чорного меленого перцю. Додайте трохи більше солі, ніж ви думаєте, не пошкодуєте.
Помістіть термометр з цифровим датчиком в найглибшу частину грудки індички, стежачи за тим, щоб не зачепити кістку і не обсмажити в духовці, поки температура не досягне 150 градусів, близько 45-50 хвилин. Додайте температуру до високого рівня і смажте до тих пір, поки шкіра індички не стане золотою і хрусткою, приблизно 3 хвилини (можливо, вам доведеться підняти грати для духовки вгору). Не йдіть, подивіться на індичку, щоб переконатися, що вона не горить. Вийміть індичину з духовки і дайте постояти з термометром протягом 20 хвилин під пухкою жерстяною фольгою.
Поки індичка готується, приготуйте соус, попередньо розігрів каструлю середнього розміру на середньому вогні разом з вершковим маслом. Додайте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю, чебрець, трохи солі, чорного меленого перцю і варіть близько 7 хвилин.
Додайте попередньо подрібнений часник і варіть приблизно 3 хвилини, потім додайте ще трохи вершкового масла. Як тільки масло розтопиться, додайте в каструлю борошно і добре перемішайте, варіть 5-6 хвилин, поки колір борошна не стане золотистим. Вам потрібно буде весь час перемішувати.
Далі додайте в каструлю курячий бульйон, добре збиваючи, і готуйте протягом 7-10 хвилин, або поки соус не буде мати хорошу консистенцію. Додайте лимонний сік, ще трохи солі, пару скибочок перцю чилі і перевірте приправу. Вам може знадобитися більше солі або лимонного соку. Тримайте утворений соус в каструлі до готовності до подачі і підігрівайте в міру необхідності.
Пропустіть приготований соус - підливу через сито, коли будете готові вже використовувати. Перелийте в глибоку миску. Запечену грудку індички подавайте, поливши цим соусом, насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти