Укр
Рус
Риба Другі страви Португальська кухня

Запечена дорада з лимоном і ароматними травами

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1128 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Запечена дорада з лимоном і ароматними травами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня, Американська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечена дорада з лимоном і ароматними травами - проста страва з італійським характером. Дорадо - риба, якій не так багато треба, щоб досягти досконалого смаку. Трохи лимона і спецій, гарнір із зелені з помідорами - і дуже смачна легка страва вже на столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечена дорада з лимоном і ароматними травами" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дорадо вимийте, очистіть від луски і випатрайте черевце. Ще раз ретельно вимийте рибу і просушіть паперовими рушниками. Зубчики часнику звільніть від лушпиння і злегка роздушіть ножем.

Крок - 1
02

Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте половину часнику, щоб він дав аромат. Доводити до рум'яності не потрібно.

Крок - 2
03

Додайте на сковороду гілочки розмарину і теж підсмажте для аромату. Як тільки відчуєте характерний розмариновий запах, вимкніть вогонь.

Крок - 3
04

На тушці дорадо з одного боку зробіть 3 глибоких надрізу ножем. Лимон вимийте, просушіть і наріжте тонкими слайсами. Вкладіть кружечки лимона в розрізи на дорадо.

Крок - 4
05

У черевце вкладіть підсмажені розмарин і часник. Посоліть рибу за смаком і приправте меленим перцем теллічеррі (це чорний перець вищого класу, який вирощується в Кералі). Якщо теллічеррі немає, візьміть звичайний чорний перець.

Крок - 5
06

Застеліть деко пергаментом для випічки і перекладіть туди підготовлену тушку дорадо. Зверху полийте оливковою олією і свежевидавленний лимонним соком. Поряд покладіть часник, що залишився.

Крок - 6
07

Надішліть дорадо в розігріту до 190-200 градусів Цельсія духовку на 25-30 хвилин. Риба повинна зарум'яниться, але залишитися соковитою. Запечена дорадо з лимоном і ароматними травами не вимагає складного гарніру. Достатньо подати її на тарілці з руколою і помідорами чері. Риба в цій страві грає першу скрипку. Овочі лише підкреслюють її вишуканий смак. Це прекрасний варіант легкої вечері. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Запіканка з локшини - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з локшини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Суп мінестроне - покроковий рецепт, фото 1 Суп мінестроне 55 4 3 з 5 - детальніше -