Запечена дорада з лимоном і ароматними травами - проста страва з італійським характером. Дорадо - риба, якій не так багато треба, щоб досягти досконалого смаку. Трохи лимона і спецій, гарнір із зелені з помідорами - і дуже смачна легка страва вже на столі.
Дорадо вимийте, очистіть від луски і випатрайте черевце. Ще раз ретельно вимийте рибу і просушіть паперовими рушниками. Зубчики часнику звільніть від лушпиння і злегка роздушіть ножем.
Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте половину часнику, щоб він дав аромат. Доводити до рум'яності не потрібно.
Додайте на сковороду гілочки розмарину і теж підсмажте для аромату. Як тільки відчуєте характерний розмариновий запах, вимкніть вогонь.
На тушці дорадо з одного боку зробіть 3 глибоких надрізу ножем. Лимон вимийте, просушіть і наріжте тонкими слайсами. Вкладіть кружечки лимона в розрізи на дорадо.
У черевце вкладіть підсмажені розмарин і часник. Посоліть рибу за смаком і приправте меленим перцем теллічеррі (це чорний перець вищого класу, який вирощується в Кералі). Якщо теллічеррі немає, візьміть звичайний чорний перець.
Застеліть деко пергаментом для випічки і перекладіть туди підготовлену тушку дорадо. Зверху полийте оливковою олією і свежевидавленний лимонним соком. Поряд покладіть часник, що залишився.
Надішліть дорадо в розігріту до 190-200 градусів Цельсія духовку на 25-30 хвилин. Риба повинна зарум'яниться, але залишитися соковитою. Запечена дорадо з лимоном і ароматними травами не вимагає складного гарніру. Достатньо подати її на тарілці з руколою і помідорами чері. Риба в цій страві грає першу скрипку. Овочі лише підкреслюють її вишуканий смак. Це прекрасний варіант легкої вечері. Смачного!
Випадкові рецепти