Смачна і ніжна брюссельська капуста з хрусткою скоринкою готується дуже швидко з простих і доступних інгредієнтів. Обов'язково включайте цей овоч в раціон вашої родини.
При виборі брюссельської капусти, віддавайте перевагу яскраво-зеленим качанчикам без жовтизни, з щільно прилеглим один до одного листям. Зверніть увагу на стебло, воно повинно бути міцним і зеленим. Якщо хочете отримати більш солодкий смак, вибирайте маленькі і середні качани. Відокремте кочанчики від стебла і складіть в друшляк. Ретельно промийте капусту під проточною водою.
Перед приготуванням овочі потрібно ретельно просушити, якщо волога всередині качанів збережеться, то в духовці капуста замість просмажування, почне готуватися на пару. Промокніть капусту бавовняним або паперовими одноразовими рушниками.
У кочанчиків зріжте качан і розділіть їх навпіл. Постарайтеся не відрізати занадто багато, щоб зовнішні листя не обсипалися. При обробленні звертайте увагу на зовнішній вигляд капусти, зіпсовані частини виріжте і видаліть. Листя, які відокремилися від качанів не викидайте. При термообробці вони максимально пропечуться і стануть хрусткими.
Підготуйте лист для випікання. Викладіть на нього капусту і полийте оливковою олією. Його можна замінити маслом авокадо. Додайте сіль, чорний мелений перець і ретельно перемішайте руками. Намагайтеся, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій капусті. При бажанні, можна заправити капусту в окремій мисці, а потім готову відправити на деко.
Викладіть капусту одним шаром зрізом вниз. Саме таке розташування гарантує золотисту, практично карамелізовану кірочку. Поставте деко в розігріту до 220 ° С духовку. Випікайте протягом 25-30 хвилин. Брюссельська капуста дозволяє експериментувати з добавками і спеціями, роблячи кінцевий результат ще цікавіше.
Щоб додати овочам часникову нотку, за кілька хвилин до готовності, дістаньте деко з духовки. Посипте капусту подрібненим часником і тертим пармезаном і поставте запікати ще на 3-4 хвилини.
Капуста ідеально поєднується з бальзамічним оцтом. Налийте невелику його кількість в сотейник, поставте на середній вогонь і доведіть до густої консистенції. Полийте соусом готову брюссельську капусту.
Для святкової подачі брюссельської капусти, додайте в страву сушену журавлину, хрусткі шматочки бекону і дрібно нарізані горіхи пекан.
Для любителів гірчичної заправки можна приготувати спеціальний соус. Змішайте кленовий сироп і діжонську гірчицю. Ретельно перемішайте і полийте заправкою готову капусту.
Якщо хочете більше яскравості і спецій, змішайте оцет, соус шрірача, сік лайма, оливкову олію і мед. Заправте сумішшю запечену капусту. Пробуйте, експериментуйте і знайдіть свій, ідеальний рецепт брюссельської капусти. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте у вигляді гарніру до м'яса або риби. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти