Укр
Рус
Капуста Другі страви Італійська кухня

Запечена брюссельська капуста

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1247 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Запечена брюссельська капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Французька кухня, Угорська кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Смачна і ніжна брюссельська капуста з хрусткою скоринкою готується дуже швидко з простих і доступних інгредієнтів. Обов'язково включайте цей овоч в раціон вашої родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запечена брюссельська капуста" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі брюссельської капусти, віддавайте перевагу яскраво-зеленим качанчикам без жовтизни, з щільно прилеглим один до одного листям. Зверніть увагу на стебло, воно повинно бути міцним і зеленим. Якщо хочете отримати більш солодкий смак, вибирайте маленькі і середні качани. Відокремте кочанчики від стебла і складіть в друшляк. Ретельно промийте капусту під проточною водою.

Крок - 1
02

Перед приготуванням овочі потрібно ретельно просушити, якщо волога всередині качанів збережеться, то в духовці капуста замість просмажування, почне готуватися на пару. Промокніть капусту бавовняним або паперовими одноразовими рушниками.

Крок - 2
03

У кочанчиків зріжте качан і розділіть їх навпіл. Постарайтеся не відрізати занадто багато, щоб зовнішні листя не обсипалися. При обробленні звертайте увагу на зовнішній вигляд капусти, зіпсовані частини виріжте і видаліть. Листя, які відокремилися від качанів не викидайте. При термообробці вони максимально пропечуться і стануть хрусткими.

Крок - 3
04

Підготуйте лист для випікання. Викладіть на нього капусту і полийте оливковою олією. Його можна замінити маслом авокадо. Додайте сіль, чорний мелений перець і ретельно перемішайте руками. Намагайтеся, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій капусті. При бажанні, можна заправити капусту в окремій мисці, а потім готову відправити на деко.

Крок - 4
05

Викладіть капусту одним шаром зрізом вниз. Саме таке розташування гарантує золотисту, практично карамелізовану кірочку. Поставте деко в розігріту до 220 ° С духовку. Випікайте протягом 25-30 хвилин. Брюссельська капуста дозволяє експериментувати з добавками і спеціями, роблячи кінцевий результат ще цікавіше.

Крок - 5
06

Щоб додати овочам часникову нотку, за кілька хвилин до готовності, дістаньте деко з духовки. Посипте капусту подрібненим часником і тертим пармезаном і поставте запікати ще на 3-4 хвилини.

Крок - 6
07

Капуста ідеально поєднується з бальзамічним оцтом. Налийте невелику його кількість в сотейник, поставте на середній вогонь і доведіть до густої консистенції. Полийте соусом готову брюссельську капусту.

Крок - 7
08

Для святкової подачі брюссельської капусти, додайте в страву сушену журавлину, хрусткі шматочки бекону і дрібно нарізані горіхи пекан.

Крок - 8
09

Для любителів гірчичної заправки можна приготувати спеціальний соус. Змішайте кленовий сироп і діжонську гірчицю. Ретельно перемішайте і полийте заправкою готову капусту.

Крок - 9
10

Якщо хочете більше яскравості і спецій, змішайте оцет, соус шрірача, сік лайма, оливкову олію і мед. Заправте сумішшю запечену капусту. Пробуйте, експериментуйте і знайдіть свій, ідеальний рецепт брюссельської капусти. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте у вигляді гарніру до м'яса або риби. Приємного вам апетиту!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -
Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кесаділья - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья 25 4 2 з 5 - детальніше -
Лагман узбецький - покроковий рецепт, фото 1 Лагман узбецький 75 4 3 з 5 - детальніше -
Вітамінний фруктовий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Вітамінний фруктовий смузі 35 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети «Рибні» - покроковий рецепт, фото 1 Котлети «Рибні» 45 3 3 з 5 - детальніше -