Укр
Рус
Мясо Другі страви Татарська кухня

Запечена бараняча нога

( 4.6000 4 55 5 оцінок)
788 - переглядів
100 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Запечена бараняча нога - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це насправді досить легко зробити, необхідно лише дотримуватися кількох простих кроків, і ваша бараняча нога буде соковитою і смачною. Баранина - це м'ясо для вина, тому додайте в соус до страви біле сухе.

Інгредієнти

  • Баранина 2.5 кг.
  • Розмарин 3 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Анчоуси 12 шт.
  • Цибуля 3 шт.
  • Вино біле сухе 1 скл.
  • Бульйон 2 скл.
  • Желе 2 ст.л
  • Вершкове масло 30 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Харчова цінність страви "Запечена бараняча нога" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії180 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте трохи оливкового масла на попередньо вимиту і просушену баранячу ногу і потріть ретельно руками, щоб покрити все м'ясо. Приправте ногу сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Поставте сковороду на вогонь з невеликою кількістю оливкового або рослинного масла і добре розігрійте. Додайте в гарячу олію м'ясо і обсмажте його з усіх боків, можливо, вам доведеться перевертати з боку на бік, для кращого прожарювання.

Крок - 2
03

Розламайте заздалегідь вимитий розмарин на 12 шматочків довжиною близько 2 см. Очистіть від лушпиння зубчики часнику і розріжте кожен уздовж на чотири частини.

Крок - 3
04

За допомогою гострого ножа утворіть безліч отворів в м'ясі і вставте в кожен отвір пальцями одну анчоусну частину, одна скибочка часнику і один шматочок розмарину. Вставте досить глибоко.

Крок - 4
05

Очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями цибулю і покладіть її в глибоке деко з водою. Помістіть підставку для смаження на деко і відправте просмажене м'ясо на неї.

Крок - 5
06

Запікайте баранячу ногу в попередньо розігрітій конвекционній печі протягом 80 хвилин при температурі 200 - 230 градусів. Використовуйте термометр для м'яса для більшої точності.

Крок - 6
07

Після приготування зніміть підставку з м'ясом з дека і залиште на 30 хвилин, загорнувши фольгою і кухонними рушниками.

Крок - 7
08

Надішліть той же самий лист з цибулею на сильний вогонь і додайте біле вино, яловичий бульйон і желе з чорної смородини. Залиште на повільному вогні нудитися близько 10 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом каструлі розтопіть вершкове масло і, як тільки воно розтане, додайте борошно, продовжуйте варити до світло-коричневого кольору вмісту.

Крок - 9
10

Додайте вміст в деко, щоб згустити соус. Спробуйте і приправте сіллю і чорним меленим перцем. Процідіть вміст дека через дрібне ситечко і подавайте в якості соусу.

Крок - 10
11

Як тільки запечена бараняча нога охолола, наріжте її тонкими скибочками і відразу подайте до святкового столу, полив рясно соусом і прикрасивши свіжою зеленню.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -
Лимонний пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний пиріг 40 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Шоколадний 180 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простий рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -
Зефір з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Зефір з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без помідор 65 1 2 з 5 - детальніше -