Укр
Рус
Заморожені овочі Консервування Українська кухня

Заморожені гриби

( 4.8889 4 536 36 оцінок)

3151 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Заморожені гриби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Дієта: Сироїдіння

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Заморожувати

Спосіб приготування: Заморожувати

опис

Грибні страви вважаються одними з найбільш вишуканих у сучасній кулінарії. Гриби - це цікавий продукт, який має яскравий смак і відмінно поєднується з іншими інгредієнтами, в результаті чого виходять дуже смачні страви. Звичайно ж в сезон грибів зовсім не проблема роздобути цей продукт і приготувати що-небудь смачненьке. Ну а в інших випадках нам допоможе заморозка. Заморожені гриби - справжня знахідка для господинь, оскільки в будь-який час року можна дістати з морозилки свої запаси і приготувати для своїх домочадців або гостей грибну страву. Нічого складного в тому, щоб запастися на зиму грибами, немає, але все ж є деякі моменти, на які важливо звернути увагу, щоб максимально зберегти смакові якості грибів при заморожуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заморожені гриби" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії27 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Бувають випадки, коли рішення приготувати що-небудь грибне виникло спонтанно, а в магазині ви не були. Тоді заморожені гриби виручать вас. Крім цього, взимку цей продукт трохи дорожче, тому заморозка плюс до всього ще й подбає про ваш бюджет. Важливо відзначити, що заморожені печериці нічим не поступаються за смаковими якостями свіжим. Отже, печериці купуємо свіжі, пружні, ідеально підійдуть гриби середнього розміру. Спершу гарненько їх миємо, відрізаємо корінці і при необхідності чистимо їх від шкірки. Потім нарізаємо гриби тонкими слайсами.

Крок - 1
02

Багато господинЬ в домашніх умовах заморожують печериці цілком, але все-таки зручніше буде, якщо ви їх поріжете. Після цього грибам потрібно дати трохи часу, щоб підсохнути. Для цього просто розкладемо їх на столі і залишимо на півгодини. Цього буде цілком достатньо.

Крок - 2
03

Ну а далі просто розкладаємо подрібнені гриби по пакетам. Найкраще звичайно ж використовувати спеціальні пакети для заморозки. У них є спеціальна застібка для кращої герметизації. Якщо ви хочете, щоб в процесі заморозки шматочки печериць не ламалися, тоді їх потрібно попередньо заморозити, розклавши тонким шаром на плоскій поверхні і відправивши в морозилку буквально на годину-півтори. Після цього розкладаємо вже підморожені гриби в пакети і відправляємо в морозильну камеру на зберігання.

Крок - 3
04

Наповнивши пакет грибами, виганяємо з нього повітря. Дуже зручно використовувати трубочку, яку вставляємо в маленький отвір в пакеті і втягуємо через неї повітря. Розклавши потрібні порції грибів по пакетам, рекомендуємо написати на стікерах, які є в пакетах для заморозки, що саме ви заморозили і час, коли ви це зробили. Це дуже зручно, щоб орієнтуватися в своїй забитій морозилці. Також важливо знати, що заморожені гриби оптимально зберігати не більше року при температурі -18 градусів. Заморожені гриби - це дуже зручно і завжди є можливість побалувати своїх близьких смачними стравами, яким саме гриби дарують особливий смак і аромат.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка із сазана - покроковий рецепт, фото 1 Юшка із сазана 75 6 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса в кишці - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса в кишці 130 6 4 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 50 4 3 з 5 - детальніше -