Заморожені помідори на зиму - проста та корисна заготівля, яка підходить для приготування борщів, соусів, супів та інших страв, де потрібні свіжі помідори. Якщо заморозити їх у сезон, потім можна просто порціями діставати з морозильника і використовувати під час готування. Страви вийдуть набагато смачнішими, ніж при додаванні консервації. Як правильно заморозити помідори на зиму, читайте у рецепті.
Стиглі помідори вимийте і просушіть. Зробіть на плодах знизу хрестоподібні надрізи та викладіть помідори в миску. Влийте окріп і відставте на 2 хвилини.
Під впливом гарячої води шкірка з боку надрізу підніметься і її можна буде легко видалити. Очистіть помідори від шкірки.
Після цього розріжте їх навпіл та відправте в чашу подрібнювача. Перебийте помідори до однорідного пюре.
Томатне пюре, що вийшло, рівномірно розподіліть по силіконових формах для кексів. Розмір форм вибирайте самостійно. При цьому врахуйте, що після заморожування розморозити помідори можна лише один раз. Тому використовувати доведеться всю порцію повністю.
Виставте заготовки у форми для випічки, які можна використовувати за низьких температур, і відправте в морозильну камеру. Замість кількох форм можна взяти один великий лист, якщо він поміститься в морозильник.
Після застигання вийміть заморожене томатне пюре із силіконових форм і для зручності зберігання перекладіть в целофановий пакет. Поверніть заготовки до морозильної камери. Такі заморожені помідори на зиму легко зберігати та використовувати. Для приготування їх можна навіть не розморожувати, особливо під час варіння або тушкування.
Випадкові рецепти