Укр
Рус
Заморожені овочі Консервування Українська кухня

Заморожені помідори на зиму

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

966 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Заморожені помідори на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Заморожені помідори на зиму - проста та корисна заготівля, яка підходить для приготування борщів, соусів, супів та інших страв, де потрібні свіжі помідори. Якщо заморозити їх у сезон, потім можна просто порціями діставати з морозильника і використовувати під час готування. Страви вийдуть набагато смачнішими, ніж при додаванні консервації. Як правильно заморозити помідори на зиму, читайте у рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заморожені помідори на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії20 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Стиглі помідори вимийте і просушіть. Зробіть на плодах знизу хрестоподібні надрізи та викладіть помідори в миску. Влийте окріп і відставте на 2 хвилини.

Крок - 1
02

Під впливом гарячої води шкірка з боку надрізу підніметься і її можна буде легко видалити. Очистіть помідори від шкірки.

Крок - 2
03

Після цього розріжте їх навпіл та відправте в чашу подрібнювача. Перебийте помідори до однорідного пюре.

Крок - 3
04

Томатне пюре, що вийшло, рівномірно розподіліть по силіконових формах для кексів. Розмір форм вибирайте самостійно. При цьому врахуйте, що після заморожування розморозити помідори можна лише один раз. Тому використовувати доведеться всю порцію повністю.

Крок - 4
05

Виставте заготовки у форми для випічки, які можна використовувати за низьких температур, і відправте в морозильну камеру. Замість кількох форм можна взяти один великий лист, якщо він поміститься в морозильник.

Крок - 5
06

Після застигання вийміть заморожене томатне пюре із силіконових форм і для зручності зберігання перекладіть в целофановий пакет. Поверніть заготовки до морозильної камери. Такі заморожені помідори на зиму легко зберігати та використовувати. Для приготування їх можна навіть не розморожувати, особливо під час варіння або тушкування.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром і беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -
Дієтичний салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний салат Цезар 40 4 3 з 5 - детальніше -
Цукерки Рафаелло - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Рафаелло 60 3 3 з 5 - детальніше -
Кускус з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кускус з овочами 55 3 3 з 5 - детальніше -