Укр
Рус
Пироги Випічка Українська кухня

Заливний капустяний пиріг

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
617 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Заливний капустяний пиріг - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочемо запропонувати вам приготувати смачний заливний пиріг з капустою. Цю страву сміливо можна уявити навіть до святкового столу. Випікається капустяний пиріг дуже швидко, а час на приготування мінімальний. Випічку можна приготувати з свіжої капустою, але не менш смачний варіант з квашеної.

Інгредієнти

  • Розпушувач для тіста 1 ч.л
  • Борошно 6 ст.л
  • Сметана 3 ст.л
  • Яйце 3 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Цукор 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Квашена капуста 400 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Засипте в сковорідку нарізану цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до його розм'якшення.

Крок - 1
02

Далі підготуйте один з основних інгредієнтів цієї страви - капусту. У цьому рецепті використовується квашена капуста, тому добре відіжміть її від зайвої рідини, видаліть лаврове листя і горошки перцю (якщо вони є) і відправте продукт в сковорідку до цибулі. Трохи присоліть вміст сковороди, посипте цукром і приперчіть чорним меленим перцем. Обсмажуйте вміст сковороди, періодично помішуючи, до золотистого.

Крок - 2
03

Тепер займіться приготуванням тіста для майбутнього пирога. У глибоку миску по черзі розбийте курячі яйця, додайте сметану (дуже важливо, щоб вона була високої жирності), трохи присоліть і за допомогою вінчика або міксера ретельно збийте все, до утворення однорідної рідкої суміші.

Крок - 3
04

Тепер засипте в яєчну суміш розпушувач для тіста, попередньо просіяне борошно і знову добре все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення не дуже густого тіста. Залиште тісто постояти близько 10-15 хвилин.

Крок - 4
05

Далі змастіть рослинною олією форму для випічки або невелике деко. Краще використовувати форму з роз'ємним дном. Тепер викладіть на дно підготовленої форми, раніше приготовлену квашену капусту, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 5
06

Тепер обережно залийте капусту раніше приготованим тістом і розподіліть по всій капустяній масі. Надішліть форму з майбутнім пирогом в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте близько 25 - 30 хвилин, до утворення коричневої скоринки. Готовність пирога можна перевірити, встромивши зубочистку в тісто, якщо воно не пристає, отже заливний капустяний пиріг можна подавати до столу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Канапе - покроковий рецепт, фото 1 Канапе 20 2 2 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет у фользі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у фользі 100 5 3 з 5 - детальніше -
Шаурма з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -