Укр
Рус
Холодець Закуски Українська кухня

Холодець

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

3280 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Холодець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Можу посперечатися, що в багатьох будинках просто не мислиме жодне свято без такої улюбленої багатьма холодної закуски, як холодець. Нерідко господині мають власний фірмовий рецепт цієї страви і традиційно готують його не тільки для сімейних торжеств, а й для загальних свят. Холодець можна запросто запропонувати на конкурс новорічних страв і воно займе саме гідне місце в цій номінації. Тим більше, що приготувати можна заливне як з м'яса, так і з риби. Я хочу вам теж запропонувати свій варіант холодцю, яке цілком ймовірно зможе стати частим гостем на вашому столі, як в свята, так і в будні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири0.7 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії39 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Холодець можна зварити з риби, свинячого або яловичого язика, м'яса з яловичини, свинини і птиці. До того ж, деякі господині використовують кілька видів м'ясних виробів. Звичайно, більшість воліють все-таки яловичину на кістці, але дуже непогано підходить куряче філе або індичі ніжки. Також просто необхідно додати овочі, ну тут вже вибір за вами. Отже, беремо індиче м'ясо, обов'язково з кісточкою, і найоптимальніший варіант - ніжки. Добре індичину промиваємо і укладаємо ніжки в глибоку каструлю.

Крок - 1
02

Чистимо від лушпиння цибулю і часник, обполіскуємо водою і кладемо до м'яса. Туди ж додаємо очищену, вимиту, розрізану уздовж, а також кільцями моркву.

Крок - 2
03

Далі кидаємо в каструлю суміш перців і кілька лаврових листочків. Після цього заливаємо вміст каструлі чистою водою так, щоб інгредієнти були покриті, і ставимо на плиту. Закриваємо кришкою, включаємо вогонь і доводимо до кипіння.

Крок - 3
04

Вариться заливне нешвидко, процес досить тривалий, до того ж, потрібно стежити, щоб бульйон в каструлі не кипів занадто сильно, а ледве-ледве томився. Солимо воду в самому кінці, перед готовністю, пробуємо на смак і якщо треба, підсолюємо.

Крок - 4
05

Коли м'ясо буде готове і починає відділятися від кістки, плиту вимикаємо і за допомогою кулінарних щипців дістаємо з каструлі індичі ніжки, овочі і лавровий лист в окрему посудину. Після цього проціджуємо через ситечко бульйон, в якому варилися індичі ніжки з овочами.

Крок - 5
06

Холодець дуже часто готують в одній великій формі, особливо, якщо воно призначене для свята. Але я б порекомендував все ж приготувати порційно. М'ясо відокремлюємо від кістки і розриваємо на шматочки.

Крок - 6
07

Викладаємо скибочки м'яса в прямокутний лоток. Зверху кладемо половинки морквини і листочки петрушки. Також викладаємо по периметру посудини очищені зварені круто яйця і заливаємо бульйоном.

Крок - 7
08

Таким же чином розливаємо холодець в іншу форму, тільки моркву додаємо кружечками. Після цього поміщаємо посудини з заливним в холодильник і залишаємо до повного застигання. Потім холодець нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пельмені з яловичим фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичим фаршем 50 6 4 з 5 - детальніше -
Слойка з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з фаршем 55 3 3 з 5 - детальніше -
Голубці з червоної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з червоної капусти 65 4 3 з 5 - детальніше -
Вівсянка - покроковий рецепт, фото 1 Вівсянка 35 4 3 з 5 - детальніше -