Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Холодець

( 4.6667 4 5 3 оцінки)
4 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Холодець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець з язиком. Вариться на чисто м'ясному або рибному бульйоні.

Інгредієнти

Сіль за смаком
Желатин1 ст.л
Яйце1 шт.
Білок яєчний1 шт.
Лавровий лист4 шт.
Цибуля1 шт.
Стегно куряче2 шт.
Язик2 шт.
01

В бульйон з куркою і язиками  на стадії кипіння додати лавровий лист і цибулю і продовжити варити до готовності язиків. Щоб з готового язика  легко знімалася шкірка, його треба занурити в холодну воду, а курка в цей час нехай окремо вистигає.

Крок - 1
02

Для прозорості бульйону видаляється весь жир. А більш переконливу чистоту і прозорість бульйону забезпечить збитий білок, тобто (Обов'язково!) холодний і підсолений білок збивається до густої піни в мисці, яку попередньо треба натерти зрізом лимона. В вихолоджений  бульйон додається  збитий білок, все доводиться до кипіння, трохи охолоджується і знову доводиться до кипіння.

Крок - 2
03

Бульйон процідити. Холодець вариться на чисто м'ясному або рибному бульйоні, який сам по собі не застигне. Озброївшись желатином, його треба повністю розчинити при нагріванні бульйону, постійно помішуючи, але не доводити до кипіння.

Крок - 3
04

Щоб уникнути висихання язика, нарізаного пластинками, залити його бульйоном.

Крок - 4
05

Дно форми трохи наповнити прожелатіненим бульйоном і на 10-15 хвилин відправити в холодильник.

Крок - 5
06

На застигле дно викладається перший шар язика, заливається бульйоном і знову переміщається в холодильник для застигання. Другий шар язика викладається за тією ж процедурою.  

Крок - 6

Оцінити рецепт