Укр
Рус
Поділитися

Холодець

(4.663 оцінки)
4 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Холодець - покроковий рецепт, фото 1

опис

Холодець з язиком. Вариться на чисто м'ясному або рибному бульйоні.

Інгредієнти

Сільза смаком
Желатин1 ст.л
Яйце1 шт.
Білок яєчний1 шт.
Лавровий лист4 шт.
Цибуля1 шт.
Стегно куряче2 шт.
Язик2 шт.
01

В бульйон з куркою і язиками  на стадії кипіння додати лавровий лист і цибулю і продовжити варити до готовності язиків. Щоб з готового язика  легко знімалася шкірка, його треба занурити в холодну воду, а курка в цей час нехай окремо вистигає.

Шаг - 1
02

Для прозорості бульйону видаляється весь жир. А більш переконливу чистоту і прозорість бульйону забезпечить збитий білок, тобто (Обов'язково!) холодний і підсолений білок збивається до густої піни в мисці, яку попередньо треба натерти зрізом лимона. В вихолоджений  бульйон додається  збитий білок, все доводиться до кипіння, трохи охолоджується і знову доводиться до кипіння.

Шаг - 2
03

Бульйон процідити. Холодець вариться на чисто м'ясному або рибному бульйоні, який сам по собі не застигне. Озброївшись желатином, його треба повністю розчинити при нагріванні бульйону, постійно помішуючи, але не доводити до кипіння.

Шаг - 3
04

Щоб уникнути висихання язика, нарізаного пластинками, залити його бульйоном.

Шаг - 4
05

Дно форми трохи наповнити прожелатіненим бульйоном і на 10-15 хвилин відправити в холодильник.

Шаг - 5
06

На застигле дно викладається перший шар язика, заливається бульйоном і знову переміщається в холодильник для застигання. Другий шар язика викладається за тією ж процедурою.  

Шаг - 6

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: