Укр
Рус
Холодець Закуски Українська кухня

Заливне з язика свинячого

( 5.0000 5 58 8 оцінок)
1856 - переглядів
80 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Заливне з язика свинячого - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Заливне з язика свинячого готується за тим же принципом, що і заливне з інших видів м'яса. Додаючи в бульйон ароматні спеції і овочі. Приготувати його не складно, головне, щоб у вас знайшовся вільний час і бажання.

Інгредієнти

  • Язик 1400 г.
  • Вода 2.5 л.
  • Морква 3 шт.
  • Пастернак 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Петрушка 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Запашний перець 4 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Желатин 12 ч.л
  • Сіль 3 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте підготуємо інгредієнти, які будуть використовуватися при варінні холодцю. Морквину, пастернак і корінь селери очистіть, промийте під проточною водою. Цибулю порей також помийте, складіть в кілька разів і перетягніть ниткою, щоб під час варіння він не плавав по всьому бульйону. Очистіть і часник.

Крок - 1
02

Свинячий язик ретельно вимийте. Залийте холодною водою приблизно на 2 години. Потім з кожного язика зріжте гострим ножем зайві плівки і непотрібні частини.

Крок - 2
03

На плиту поставте каструлю з водою, доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть свинячий язик. Накрийте кришкою. Варіть близько 2,5-3 годин на повільному вогні до м'якості. Не допускайте сильного кипіння, так як це може погіршити смак м'яса, а бульйон вийде мутний. Під час варіння на поверхні води збирається піна, періодично знімайте її ложкою або шумівкою.

Крок - 3
04

За 50-60 хвилин до закінчення варіння покладіть в бульйон моркву, корінь селери, цибулину (зніміть з неї тільки верхні шари лушпиння, зріжте кореневище; лушпиння додасть бульйону трохи жовтуватого приємно кольору), цибулю порей, гвоздику, перець, лавровий лист і часник. Також додайте сіль. Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити далі.

Крок - 4
05

Після закінчення часу перевірте язик на готовність, проткнув його дерев'яною шпажкою або ножем. При проколі шпажка повинна вільно проходити в м'ясо. Якщо ви не впевнені в готовності язика, проваріть ще 15 хвилин. Приготуйте дві ємності. В одну з них вийміть язик з бульйону. У другу вийміть відварені овочі і спеції.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час процідити бульйон. Візьміть відріз марлі, складіть його в кілька шарів. Прикріпіть до іншої каструлі (ви також можете скористатися дрібним ситом) і процідіть бульйон.

Крок - 6
07

Візьміть невелику ємність, чашку або склянку, налийте в неї бульйон і поставте охолоджуватися. Зніміть з язика шкіру, заливши його попередньо холодною водою. Очищений язик наріжте часточками, перекладіть на окрему тарілку і накрийте їх харчовою плівкою, щоб вони не обвітрилися.

Крок - 7
08

В окрему ємність висипте желатин. Залийте його остиглим бульйоном, набраними раніше в чашку. Залиште для набухання. Готовий бульйон спробуйте і в разі потреби додайте ще солі.

Крок - 8
09

Набряклий желатин перекладіть в теплий бульйон і розмішайте до повного його розчинення. Тепер підготуйте ємності, в які ви будете розливати заливне. Попередньо змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла. Це дасть можливість, після застигання заливного, легко його витягти.

Крок - 9
10

З морквини, яка варилася в бульйоні, ви можете зробити прикраса для заливного: вирізати зірочки, або просто нарізати кружечками. На дно ємності покладіть моркву, листочки петрушки.

Крок - 10
11

Потім покладіть шматочки свинячого язика, за бажанням можете додати трохи зеленого горошку. Все залийте бульйоном, щоб він повністю покривав слайси язика.

Крок - 11
12

Заливне зі свинячого язика поставте в холодильник або інше холодне місце до повного його застигання. Застигле заливне переверніть на тарілку з листям салату і подавайте гостям. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка із стерляді - покроковий рецепт, фото 1 Юшка із стерляді 30 5 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Юшка з минтая - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -
Юшка з тріски - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з тріски 75 6 3 з 5 - детальніше -
Налисники з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Курячий бургер - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бургер 45 3 2 з 5 - детальніше -