Укр
Рус
Короп Закуски Російська кухня

Заливне з коропа

( 4.7308 1 526 26 оцінок)

7201 - переглядів
150 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Заливне з коропа - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Если вы любите, чтобы ваше меню было разнообразным, умеете разбираться в рыбе да к тому же и любите рыбные закуски, то наш сегодняшний рецепт точно для вас. Одним из вариантов приготовления рыбы является заливное – вкуснейшая закуска для любого праздника. Конечно, немаловажным будет тот факт, какую рыбу вы используете, но и некоторые тонкости в приготовлении все же есть, хотя ничего особо сложного. Приготовим отличное угощение – заливное из карпа.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заливне з коропа" (на 100 грам)

  • Білки13.5 гр.
  • Жири3.4 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться коропом. Почистіть його від луски, видаліть плавники і випотрошіть нутрощі. Дуже добре промийте під проточною водою. Відріжте голову (пізніше ми використовуємо її для варіння бульйону), рибу ж наріжте на порційні шматки приблизно по 2 сантиметри завширшки.

Крок - 1
02

Попередньо підготуйте овочі, очистіть і сполосніть їх під водою. Моркву, корінь петрушки і цибулю порей поріжте кільцями, ріпчасту цибулю розріжте на дві частини, а потім на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Овочі необхідно трохи протушкувати в розтопленому вершковому маслі, це можна зробити на сковороді, або ж якщо ви використовуєте металеву каструлю все обсмажити і протушкувати під закритою кришкою прямо в ній хвилин 5, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Заздалегідь замочіть голови коропа в холодній воді, видаліть зябра (вони можуть давати гіркоту), добре вимийте і очистіть їх. Голови покладіть на овочі і залийте водою.

Крок - 4
05

Доведіть до кипіння, потім готуйте на помірному вогні близько 30 хвилин, не забувайте знімати піну. Додайте спеції: зерна перцю, сушений чебрець, лавровий лист, чорний перець і сіль.

Крок - 5
06

Потім витягніть голови коропа і овочі. В цей же бульйон відправте раніше підготовлені шматки риби і варіть ще близько 15 хвилин.

Крок - 6
07

Готову рибу вийміть на тарілку, а до бульйону додайте свіжовичавлений лимонний сік і тримайте на вогні ще 5 хвилин.

Крок - 7
08

Бульйон процідіть через дрібне сито, він повинен вийти наваристим і ароматним, залиште на плиті. Додайте в бульйон желатин, добре розмішуйте до повного його розчинення. І відставте бульйон остигати.

Крок - 8
09

Все готово, залишилося красиво подати наше заливне з коропа. Викладіть в глибоку ємність шматочки риби, по колу укладіть кружечки моркви і корінь петрушки, залийте ароматним бульйоном. Зверху прикрасьте свіжими листочками шавлії і розмарину.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Буріто зі свининою і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Буріто зі свининою і овочами 40 6 3 з 5 - детальніше -
Зефір домашній - покроковий рецепт, фото 1 Зефір домашній 65 3 3 з 5 - детальніше -
Сухарі з батона - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі з батона 30 3 2 з 5 - детальніше -
Гамбургер як в Макдональдсі - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер як в Макдональдсі 60 5 3 з 5 - детальніше -