Если вы любите, чтобы ваше меню было разнообразным, умеете разбираться в рыбе да к тому же и любите рыбные закуски, то наш сегодняшний рецепт точно для вас. Одним из вариантов приготовления рыбы является заливное – вкуснейшая закуска для любого праздника. Конечно, немаловажным будет тот факт, какую рыбу вы используете, но и некоторые тонкости в приготовлении все же есть, хотя ничего особо сложного. Приготовим отличное угощение – заливное из карпа.
В першу чергу займіться коропом. Почистіть його від луски, видаліть плавники і випотрошіть нутрощі. Дуже добре промийте під проточною водою. Відріжте голову (пізніше ми використовуємо її для варіння бульйону), рибу ж наріжте на порційні шматки приблизно по 2 сантиметри завширшки.
Попередньо підготуйте овочі, очистіть і сполосніть їх під водою. Моркву, корінь петрушки і цибулю порей поріжте кільцями, ріпчасту цибулю розріжте на дві частини, а потім на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями.
Овочі необхідно трохи протушкувати в розтопленому вершковому маслі, це можна зробити на сковороді, або ж якщо ви використовуєте металеву каструлю все обсмажити і протушкувати під закритою кришкою прямо в ній хвилин 5, періодично помішуючи.
Заздалегідь замочіть голови коропа в холодній воді, видаліть зябра (вони можуть давати гіркоту), добре вимийте і очистіть їх. Голови покладіть на овочі і залийте водою.
Доведіть до кипіння, потім готуйте на помірному вогні близько 30 хвилин, не забувайте знімати піну. Додайте спеції: зерна перцю, сушений чебрець, лавровий лист, чорний перець і сіль.
Потім витягніть голови коропа і овочі. В цей же бульйон відправте раніше підготовлені шматки риби і варіть ще близько 15 хвилин.
Готову рибу вийміть на тарілку, а до бульйону додайте свіжовичавлений лимонний сік і тримайте на вогні ще 5 хвилин.
Бульйон процідіть через дрібне сито, він повинен вийти наваристим і ароматним, залиште на плиті. Додайте в бульйон желатин, добре розмішуйте до повного його розчинення. І відставте бульйон остигати.
Все готово, залишилося красиво подати наше заливне з коропа. Викладіть в глибоку ємність шматочки риби, по колу укладіть кружечки моркви і корінь петрушки, залийте ароматним бульйоном. Зверху прикрасьте свіжими листочками шавлії і розмарину.
Випадкові рецепти