Напевно, єдиною стравою, без якої не може обійтися жодне святкове застілля, є заливне. І неважливо, що буде входити в основу цієї страви, м'ясо, язик, овочі, все одно ця страва незамінний атрибут свята. Але якщо ви ще не в курсі, можу відкрити вам маленький секрет: заливне з горбуші-це неймовірна смакота, хоча простою стравою її навряд чи назвеш. Але я раджу вам все ж набратися терпіння і приготувати заливне з дуже гідної риби і ваші старання будуть точно винагороджені вашими гостями.
Сьогоднішнє заливне будемо робити за допомогою желатину і з величезною відповідальністю запевняю, що риба в желе не тільки прекрасно буде виглядати на святковому столі, але і смак має чудовий. Звичайно, всі думають, що для заливного обов'язково знадобляться голови і цільна риба, але ми будемо це робити, використовуючи філе. Приступимо до готування прямо зараз і в першу чергу займемося рибою. Візьмемо філе горбуші, можна до речі, так і купити вже готову оброблену рибу, щоб не морочитися з обробленням.
Отже, філе добре промиваємо під проточною водою і складаємо в сотейник. Додаємо пару гілочок зелені петрушки. Моркву чистимо від шкірки, миємо й цілою кладемо в сотейник до риби.
Туди ж додаємо вимитий і очищений корінь петрушки, а також цибулю-порей. Ще кладемо корінь селери, попередньо очищений і вимитий, додаємо лавровий лист.
Після цього кидаємо горошини перцю і заливаємо вміст сотейника водою, щоб вона покривала овочі. Тепер накриваємо сотейник кришкою і доводимо до кипіння. Готуємо близько 20 хвилин, а потім солимо.
Кип'ятимо після цього ще приблизно пару хвилин і знімаємо сотейник з плити. Дістаємо з сотейника варені овочі і складаємо в окрему посудину.
Потім акуратно дістаємо рибу, викладаємо на обробну дошку і знімаємо з філе шкірку. Очищене рибне філе ріжемо порційними шматочками і складаємо на дно глибокого лотка.
Рибний бульйон проціджуємо через сито, а потім ще через марлю. Проціджений бульйон ставимо на плиту і доводимо до кипіння. В окрему миску засипаємо желатин і додаємо гарячий бульйон, ретельно перемішуємо вінчиком, щоб желатин добре розчинився.
Потім розчинений желатин повертаємо назад в сотейник з бульйоном, перемішуємо. Додаємо туди видавлений з лимона сік, перемішуємо і залишаємо остигати.
Тепер нарізаємо кружальцями варену моркву і викладаємо поверх шматочків риби, так само викладаємо нарізані варені яйця. Після цього прикрашаємо страву консервованим горошком і свіжими листочками петрушки.
Ще додаємо пару зерен зеленого перцю і кілька каперсів. Потім заливаємо все трохи остиглим рибним відваром і поміщаємо страву на кілька годин в холодильник. Готове заливне з горбуші подаємо до столу, прикрасивши скибочкою лимона.
Випадкові рецепти