Заливне можна по праву віднести до виду вишуканих страв. Приготувати його процес досить трудомісткий і не кожному під силу, але присутність цього делікатесу на столі, без сумнівів, порадує гостей і домочадців. Подавати холодець намагаються, прикрасивши його овочами, зеленню, вареним яйцем і іншим. Це прекрасний майданчик для польоту вашої кулінарної фантазії. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі холодець в мультиварці. Багато хто здивується, як за допомогою цього кухонного приладу можна приготувати цю складну страву, але мультиварка нам в цьому тільки допоможе і прискорить процес. Для приготування заливного в мультиварці ми пропонуємо використовувати свинину, а саме передню ногу і рульку, які можна без проблем придбати на ринку або в магазині.
Перед тим, як почати готувати холодець, свинину рекомендується замочити в холодній воді на кілька годин. Потім обробляємо рульку і нарізаємо невеликими шматочками. Після цього солимо, перчимо і поливаємо соєвим соусом, добре перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Потім ставимо на вогонь каструлю з водою і кладемо свинячу ногу, розібрану навпіл, а також кісточку з рульки і трохи приварюємо. Досить буде 20 хвилин.
Потім виймаємо вміст і перекладаємо в чашу мультиварки. Після цього чистимо цибулину, миємо, розрізаємо навпіл і кидаємо в мультиварку.
Те ж саме робимо з коренем імбиру: чистимо його, відрізаємо два слайса і відправляємо до інших компонентів. Тепер заливаємо вміст мультиварки водою так, щоб вода покрила його. Потім солимо і перчимо і ставимо на режим «Тушкування» на 2 години.
За цей час підготуємо гриби. Для заливного ми пропонуємо вам використовувати популярні останнім часом в кулінарії гриби шиітаке і муер. Ці гриби сьогодні можна купити в будь-якому супермаркеті, вони продаються на ряду зі звичайними печерицями. Муер практично не має власного яскраво вираженого смаку, але в поєднанні з іншими інгредієнтами широко використовується для подібного роду страв, так як мають м'ясисту структуру.
Шиітаке ж, навпаки, має особливий смак і використовується навіть, як замінник м'яса в різних стравах. Ці гриби дуже легко готуються, досить їх просто вимочити в воді, оскільки в основному вони продаються в засушеному вигляді. До речі, гриби муер при розмочуванні збільшуються в розмірі приблизно в 8 разів. Тому нам знадобиться буквально по пару штук обох видів.
Отже, розмочені гриби добре віджимаємо і нарізаємо соломкою. Також очищаємо ще одну цибулину і нарізаємо її тоненькою соломкою.
Після того, як мультиварка догасили нашу свинину, ми зливаємо бульйон і відставляємо поки. Миємо чашу мультиварки для наступного процесу, а саме обробки грибів. Для цього наливаємо в неї трохи олії, кидаємо половину нарізаної цибулі і включаємо режим «Жарка». Підсмажуємо цибулю до появи золотистої скоринки і додаємо гриби. Підсмажуємо їх буквально кілька хвилин і виймаємо.
У чашу мультиварки знову наливаємо рослинне масло і кидаємо цибулю, на цей раз разом з нею обсмажуємо нашу замариновану рульку. Робимо це на протязі 5 хвилин, а потім додаємо чашку води і вливаємо наш бульйон, який ми отримали зі свинячої ноги, перемикаємо мультиварку в режим тушкування на 20 хвилин.
Поки мультиварка робить свою справу, очистимо моркву і нарізаємо її кільцями. З цих кілець можна нарізати зірочки або ж квіточки, використовуючи різні насадки.
По закінченню зазначеного для тушкування часу, додаємо в чашу мультиварки нарізану моркву і гриби і залишаємо дотушковуватись ще хвилин на 5.
Тепер проціджуємо отриманий бульйон через сито, щоб він мав гарний колір і прозорість.
Переходимо до самого головного етапу приготування - оформлення нашого заливного. Для цього рекомендуємо використовувати круглу форму з отвором всередині. Заливне вийде дуже гарної форми, але якщо у вас такої немає, можна використовувати зручний для вас посуд. Отже, ставимо цю форму в ємність з льодом або холодною водою, на дно викладаємо морквину і петрушку, трохи заливаємо бульйоном.
Потім викладаємо частини рульки, з боків можна викласти морквину і петрушку, наступний шар - гриби. Все це поступово заливаємо бульйоном.
Після того, як ви оформите заливне на свій смак, відправляємо його в холодильник на ніч. Слід зазначити, що бульйон зі свинячої рульки і ноги виходить дуже в'язким і відмінно застигає, тому додатково ми не використовуємо желатин.
На наступний день дістаємо з холодильника наш кулінарний шедевр і опускаємо форму в ємність з теплою водою буквально на 10 секунд, це потрібно для того, щоб заливне добре відстало від стінок форми.
Тепер накриваємо його тарілкою і перевертаємо, а потім легенько знімаємо форму і насолоджуємося результатом нашої кропіткої роботи - заливне в мультиварці, красиве і дуже апетитне на вид, обов'язково сподобається вашим домашнім або ж гостям на святковому столі, на який таку страву можна сміливо подавати.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти