Укр
Рус
Закваска Напої Українська кухня

Закваска

( 4.8378 4 537 37 оцінок)

3301 - переглядів
150 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Закваска - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Здорове харчування

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Домашня закваска з молока - відмінна альтернатива покупним йогуртам, ряжанка, кефір. Натуральні кисломолочні продукти, завжди свіжі і без будь-яких добавок - це завжди корисно і зручно, адже досить один раз приготувати закваску, а далі при правильному зберіганні та використанні ви будете готувати такі кисломолочні продукти, використавши кілька ложок вашої закваски. Принцип приготування закваски складається в кисломолочному бродінні молока в теплому місці. Здавалося б, немає нічого простішого, але все ж і у приготування закваски є свої особливості, які потрібно обов'язково враховувати, щоб вийшов гарний результат. Закваска молока в домашніх умовах відбувається різними способами з використанням різних методик і інгредієнтів. Ми приготували для вас один з найпростіших, але вдалих варіантів приготування закваски.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Закваска" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи12.2 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати домашню закваску, потрібно всього пару-трійку інгредієнтів і трішки вашого часу. Далі - справа техніки. Отже, під закваскою найчастіше мають на увазі лакто бактерії, їх можна придбати в будь-якій аптеці, вони продаються в ампулах. Також можна зробити закваску на сметані. Але є ще один зручний спосіб: сьогодні готова закваска продається в будь-якому супермаркеті. Це готовий кисломолочний продукт, за допомогою якого можна приготувати безліч інших смачних кисломолочних продуктів. Отже, все, що нам потрібно зробити, це правильно з'єднати потрібні інгредієнти. Для цього виливаємо молоко в каструлю. Молоко повинно бути свіжим, не охолодженим. Трохи молока наливаємо в окрему ємність. До нього виливаємо нашу закваску, після чого гарненько перемішуємо до однорідності вміст за допомогою вінчика.

Крок - 1
02

Потім отриману масу таким же чином вводимо в іншу порцію молока. Тепер каструлю накриваємо кухонним рушником і відправляємо в тепле місце. Оптимальний час для закваски молока - 12-18 годин. Але воно може коливатися в залежності від температури, в якій знаходиться, а також від того, яку консистенцію закваски ви хочете отримати. Якщо ви віддаєте перевагу більш густій заквасці, тоді залишайте молоко довше. Сьогодні дуже популярний кухонний прилад - йогуртниця - який використовують для більш зручного приготування закваски. Також користуються мультиваркою, якщо там є відповідний режим. Але якщо у вас таких немає, то не варто хвилюватися, адже закваска відмінно готується просто в теплому місці.

Крок - 2
03

Готова закваска відмінно зберігається в холодильнику. Далі вам не потрібно буде знову купувати бактерії або закваску в магазині, адже тепер можна використовувати декілька столових ложок вже вашої приготовленої закваски. З отриманої закваски можна приготувати смачний домашній йогурт, досить просто додати в молоко ягід або фруктів або трохи підсолодити. Також чудово виходить сир, кефір або холодний суп. Багато хто плутає закваску з йогуртами або кефіром, але у заквасці зовсім інша консистенція, а на смак вона набагато м'якше. Кисломолочні продукти, в тому числі і закваска, дуже сприятливо впливають на наш організм. По-перше, вони покращують роботу кишечника, а по-друге, вони насичують організм цілою купою вітамінів і мінералів, необхідних для життєдіяльності. Всього кілька хвилин вашого часу, прості продукти - і в вашому домі натуральна закваска, яка є справжньою знахідкою для будь-якої сім'ї, особливо якщо ви стежите за своїм здоров'ям і харчуванням.

Крок - 3

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пюре з молодої картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з молодої картоплі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Курячі фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі фрикадельки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Простий грибний суп з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Простий грибний суп з печериць 45 4 2 з 5 - детальніше -