Закусочний торт Наполеон - цю страву легко приготувати. Багато що звичайно залежить від вигадки господині: шари можна викладати всілякими продуктами, головне, щоб вони між собою максимально поєднувалися.
Курячі грудки промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником. Потім викладіть м'ясо на рознос, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і при бажанні приправте спеціями до м'яса.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально нагрійте. Викладіть грудку в киплячу олію, додайте заздалегідь очищені від лушпиння зубчики часнику і обсмажуйте, перевертаючи м'ясо з боку на бік, до появи золотистої скоринки.
Тепер невелику каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. У киплячу воду вкладіть картоплю і відварюйте до повної готовності, близько 30 хвилин. Потім охолодіть овоч, очистіть від шкірки і натріть в миску на самій великій тертці.
Далі посоліть натерту картоплю, приперчіть чорним меленим перцем і приправте приправами. Очистіть від лушпиння часник, а потім натріть його прямо в миску до картоплі або видавіть через чеснокодавку. Ретельно перемішайте вміст миски, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер злегка обдайте окропом помідори і звільніть від шкірки. Далі розріжте овоч на часточки, видаліть серцевину (м'яку частину з кісточками, помістіть в одну ємність), а потім наріжте томати (більш щільну частину) на дрібні кубики і помістіть в іншу ємність.
Починайте формувати майбутній торт. Для цього візьміть роз'ємну форму для випічки і першим шаром, рівномірно розподіливши по всьому дну, викладіть частина натертого картоплі. Змастіть шар невеликою кількістю майонезу.
Далі наріжте невеликими шматочками раніше обсмажену і охолоджену курячу грудку, а потім акуратно укладіть її часточки наступним шаром страви. Знову трохи змастіть майонезом.
Тепер покладіть шматочки нарізаної твердої частини помідора, і промажте шар невеликою кількістю майонезу. Далі знову викладіть натерту картоплю. Змастіть шар картоплі майонезом, а потім знову красиво викладіть часточки обсмаженої курячої грудки. Знову промажте майонезом.
Далі попередньо відварені курячі яйця звільніть від шкаралупи, натріть на крупній тертці і викладіть наступним шаром у форму. Знову промажте невеликою кількістю майонезу.
Тепер викладіть шар попередньо вимитого і дрібно нашаткованого салатного листя (можна використовувати пекінську капусту). Знову трохи притрусіть натертим яйцем.
Далі прикрасьте готовий закусочний торт наполеон заздалегідь вимитими і просушеними помідорами чері, викладіть з форми на красиве блюдо і дивуйте своїх гостей.
Випадкові рецепти