Дуже популярний «сендвіч-торт» не тільки в Швеції, але і в Фінляндії і Естонії. Являє собою несолодкий листковий пиріг з використанням скибочок хліба з різними начинками. Незважаючи на те, що є багато видів начинки, майонез і рибні консерви є двома основними інгредієнтами. Спробуйте і ви приготувати закусочний торт з рибною консервою.
У глибоку чашу блендера викладіть рибні консерви (можна використовувати будь-яку рибу) в даному випадку використовується тунець. Додайте трохи консервованої кукурудзи солодких сортів.
Потім залийте в чашу частину майонезу високої жирності (краще, звичайно, домашнього приготування) і вершкового сиру.
Далі помістіть в чашу блендера заздалегідь відварені курячі яйця. У цьому рецепті необхідно, щоб яйця були вкруту, тому варити їх потрібно трохи довше. А потім, щоб легше зняти з них шкаралупу, опустіть їх в холодну воду.
Потім посоліть вміст чаші, приперчіть чорним меленим перцем і добре подрібниіть блендером, до утворення однорідної густої маси.
Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. На спеціальну кухонну дошку або плоский рознос викладіть скибочки білого хліба (краще, якщо вони будуть квадратні) щільно притискаючи один до одного. Зверху рясно промажте шматки раніше підготовленою рибно-майонезною сумішшю.
Далі посипте шар рибно-майонезного соусу попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки. Знову покладіть скибочки хліба і промажте тим же соусом. Продовжуйте викладати шари, до утворення, так званого торта з необхідною для вас висотою.
Потім помийте під проточною водою зелену цибулю і дрібно її нашаткуйте на обробній дошці. Наріжте тонкими кільцями заздалегідь вимитий і просушений свіжий огірок.
Так само помийте лимон, помідори. Томати наріжте кільцями або тонкими часточками, з яких в подальшому сформуються красиві фігури у формі трояндочок або на свій розсуд.
Далі в невеликій мисці змішайте другу частину майонезу і вершкового сиру. Цією сумішшю рясно намажте утворений торт зверху і з усіх боків.
Посипте верхівку страви попередньо натертим на дрібній тертці твердим сиром і раніше нашаткованою зеленню цибулі.
Бічні частини торта викладіть раніше нарізаними кільцями огірка та помідора, між ними вставте красиво гілочки кропу.
Зверху прикрасьте торт на свій розсуд, виклавши акуратно часточки помідора (у формі трояндочок), огірки і часточки лимона.
Закусочний торт з рибною консервою помістіть на пару годин в холодне місце, а потім наріжте порційно і дивуйте гостей.
Випадкові рецепти