Зараз такий час, що нам стає все складніше дивувати гостей та й сім'ю якимись новими шедеврами кулінарії, адже достаток всіляких рецептів просто зашкалює. Але, як би там не було, будь-яка поважаюча себе господиня, все ж готова йти на будь-які експерименти, і проводити на кухні неймовірно багато часу, щоб приготувати щось незвичайне. Тому мені і хочеться познайомити вас з чудовим рецептом незвичайної страви. Приготуйте пишний і дуже смачний закусочний торт з курячою грудкою, компоненти якого настільки відмінно поєднуються, що він зробить просто фурор у вашому домі.
Очистіть від лушпиння червону цибулю (можна замінити на білу ріпчаста цибулю) і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім помістіть подрібнену цибулю в глибоку миску.
Тепер в подрібніше миску засипте цукор, залийте воду і трохи яблучного оцту. Ретельно все перемішайте до розчинення цукру, а потім залийте утвореним маринадом раніше нашатковану цибулю. Ложкою примніть трохи цибулю, щоб вона краще просочилася. Відставте миску з замаринованою цибулею на час в сторону.
Невелику каструлю з підсоленою водою відправте на плиту і закип'ятіть. Покладіть в окріп курячу грудку і відваріть до повної готовності, приблизно 30 хвилин. Потім викладіть відварену грудку на обробну дошку, остудіть, а потім наріжте невеликими квадратами і покладіть в миску.
Ще одну каструлю з водою відправте на плиту і доведіть до кипіння, вкладіть в киплячу воду курячі яйця і відваріть до готовності, близько 10-15 хвилин. Потім охолодіть їх і очистіть від шкаралупи. Далі в окрему миску натріть відварені яйця на саму велику тертку.
Можна починати формування самого салату. Отже, на плоске блюдо помістіть спеціальну форму для формування салату. Першим шаром укладіть попередньо нарізану грудку, рівномірно розподіливши по всьому дну. Змастіть м'ясний шар високої жирності майонезом.
Наступним шаром на майонез покладіть, заздалегідь промариновану і віджату від маринаду червону цибулю. Зверху покрийте цибулю попередньо очищеною від шкірки і натертою на тертці (бажано на спеціальній тертці для салату корейської моркви) молодою морквою. Змастіть майонезом.
Далі засипте шар раніше подрібнених курячих яєць і промажте трохи майонезом. Потім викладіть консервовану кукурузку, і знову трохи полийте майонезом.
Тепер покладіть шар попередньо натертого на крупній тертці твердого сиру, змастіть майонезом і трохи прикрасьте утворений салат. Для цього по периметру страви посипте натерту моркву.
Ближче до центру викладіть попередньо вимитий і нарізаний невеликими шматками (як вам вже сподобається) огірок і болгарський перець, а потім красиво розмістіть нарізані половинки помідора черрі.
Охолодіть готовий закусочний торт з курячими грудками в холодильнику, а потім акуратно зніміть форму, розріжте страву порційно і подавайте до святкового столу.
Випадкові рецепти