Укр
Рус
Печінка Закуски Російська кухня

Закусочний торт з печінки

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1359 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Закусочний торт з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

На будь-якому святковому застіллі завжди прекрасно сприймаються страви, в яких присутня печінка. Особливо вдало виглядає закусочний печінковий торт. Ця страва неймовірно красива і апетитно виглядає, ситна і дуже смачна. Для приготування такої закуски можна використовувати будь-яку печінку, та й взагалі набір продуктів простий і доступний, тому таку страву можна дозволити собі не тільки для святкового застілля, але і наприклад в якості смачного обіду в колі сім'ї. Закусочний торт з печінки - страва, яка готується просто, і вам знадобиться трохи часу і трохи зусиль, щоб створити цю ситну і калорійну страву, а потім нагодувати гостей і домочадців прекрасною стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Закусочний торт з печінки" (на 100 грам)

  • Білки13 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії173 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зараз будемо готувати ніжний закусочний тортик без майонезу і борошна, тобто трохи полегшений варіант в тому сенсі, що це все таки торт. Його можна готувати з яловичої печінки або кролика, але ось особливий смак має така закуска тільки з курячої печінки. Це найлегший і швидкий варіант такої страви. В першу чергу нам необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти. Чистимо від лушпиння цибулю, миємо й нарізаємо великими шматками.

Крок - 1
02

Курячу печінку ретельно очищаємо від плівок, добре промиваємо і ріжемо на шматочки.

Крок - 2
03

Тепер ставимо на плиту сковорідку, наливаємо оливкову олію і розігріваємо. Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і смажимо до м'якості.

Крок - 3
04

Потім додаємо до цибулі нарізану курячу печінку, перемішуємо і смажимо на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

Коли печінка з цибулею трохи підсмажаться, посипаємо морською сіллю, а також перчимо.

Крок - 5
06

В цей час беремо твердий сир і тремо на середній тертці. Коли печінка з цибулею обжариться до готовності, беремо порційні стаканчики з вогнетривкого скла і розкладаємо в них приготований продукт.

Крок - 6
07

Після цього в кожен стаканчик заливаємо сметаною і викладаємо зверху натертий сир.

Крок - 7
08

Стаканчики з приготовленою печінковою закускою поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Запікаємо печінкову закуску протягом 5-7 хвилин, поки сир розплавиться. Після цього дістаємо формочки з духовки і поміщаємо на тарілку.

Крок - 8
09

Готовий закусочний торт з печінки подаємо гарячим, прикрасивши перед цим гілочкою зелені петрушки. Смачна, ароматна, незвичайна печінкова страва обов'язково сподобається вам і вашим рідним. І, повірте, коли ви її спробуєте, обов'язково захочете презентувати своїм гостям на перше ж торжество. І погодьтеся, особливого клопоту на кухні вам ця кулінарна затія не завдасть та й фінансових витрат теж.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з яловичини 35 5 3 з 5 - детальніше -
Слойка з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Торт "Ніжний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Ніжний" 80 5 3 з 5 - детальніше -