Закусочний млинцевий торт з куркою - оригінальна закуска, яка завдяки ситності може замінити собою основну страву. Млинець з цього рецепту виходить надзвичайно соковитим і смачним. Тонкі млинці чудово поєднуються в ньому з ніжним курячим фаршем. А білий соус надає страві приємного вершкового присмаку. Такий закусочний торт із куркою не соромно подати навіть на святковий стіл.
Розтопіть на сковороді вершкове масло і всипте борошно. Перемішайте інгредієнти, намагаючись розбити всі грудочки і смажте на повільному вогні 2 хвилини.
Підігрійте молоко і влийте половину в підсмажене борошно. Знову ретельно вимішайте вміст сковороди.
Коли суміш стане однорідною, додайте молоко, що залишилося і, помішуючи, доведіть на повільному вогні до кипіння.
Розкришіть у суміш кубик курячого бульйону, всипте мелений чорний перець і, помішуючи, варіть соус до загусання. Потім вимкніть вогонь.
Для приготування млинців просійте борошно в миску. Всипте сіль і влийте олію, а також збиті вилкою яйця.
Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності та влийте молоко. Знову ретельно вимішайте продукти. Повинне вийти рідке однорідне тісто. Дайте йому півгодини настоятися.
Розігрійте на сковороді олію. Половником виливайте туди тісто і смажте тонкі млинці. Викладіть їх чаркою на тарілку.
Займіться начинкою для торта. Філе курячої грудки наріжте невеликими шматочками і відправте в миску. Влийте туди олію і всипте мелений чорний перець, імбир, часниковий порошок і сіль. Перемішайте, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки курки і відставте на 30 хвилин.
Розігрійте на сковороді трохи рослинної олії, викладіть туди замариновану в спеціях курку, приправте меленим куміном (зірою) і, помішуючи, смажте, поки м'ясо не змінить колір. Після цього накрийте сковороду кришкою і томіть курку до готовності. Коли рідина випарується, зніміть м'ясо з плити.
Перекладіть курку в миску і всипте дрібно посічену ножем кінзу. Влийте раніше приготовлений білий соус та жирні вершки. Перемішайте вміст миски та приправте чорним меленим перцем.
Додайте в суміш терту моцарелу і знову добре вимішайте. Сформуйте закусочний торт. Для цього всередину змащеною рослинною олією рознімної форми покладіть млинець, на нього викладіть начинки і розрівняйте.
Накрийте начинку наступним млинцем і продовжуйте викладення, доки не закінчаться продукти. Зверху має бути млинець.
Мискою або тарілкою придавіть торт зверху, щоб трохи утрамбувати, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Через вказаний час вийміть закуску і присипте тертою моцареллою зі шматочком вершкового масла. Поверніть страву в духовку та запікайте ще 10 хвилин. Готовий закусочний млинець з куркою прикрасьте на свій смак - і подавайте на стіл. Він добрий і в гарячому, і в охололому вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти