Здивуйте гостей неймовірно смачним і ефектним закусочним тортом. Без уваги ця страва не залишиться навіть на найбагатшому частуваннями столі.
Приготуйте соус-заправку для торта. У глибоку миску викладіть майонез і сметану. Замість сметани, можна використовувати звичайний або грецький йогурт. Додайте чорний мелений перець, сіль і лимонний сік. Ретельно перемішайте суміш до однорідності.
Листя салату складіть один на одного і скрутіть в щільну трубочку. Наріжте тонкою соломкою. В якості альтернативи можна використовувати пекінську капусту.
Селеру розділіть уздовж навпіл і наріжте максимально дрібно. Яйця відваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Подрібнені інгредієнти висипте в глибоку миску. Додайте в масу гірчицю і невелику кількість суміші сметани і майонезу. Переміксуйте до однорідного стану.
Креветки відваріть в підсоленій воді до готовності і очистіть. Можна використовувати готові варені морепродукти.
Перець Халапеньо наріжте дрібними шматочками. Якщо виникла необхідність замінити цей мексиканський овоч, використовуйте перець Серрано, або інший доступніший перець чилі.
Подрібніть кріп. Креветки також наріжте на кілька частин. Всипте в миску морепродукти, подрібнений перець і кріп. Додайте свіжовичавлений лимонний сік і чорний мелений перець. Заправте соусом і перемішайте.
Філе лосося наріжте кубиками і викладіть в невелику миску. Всипте подрібнені каперси і кріп. Додайте лимонний сік і соус. Переміксуйте до однорідності. Хлібні скибочки наріжте квадратами. Зручно використовувати хліб цеглинку.
Змастіть центр страви невеликою кількістю соусу. Викладіть 2 хлібних шматочка. Повинен вийти прямокутник. Нанесіть на хліб соус.
Першим шаром викладіть начинку з лососем. Рівномірно розподіліть і накрийте хлібом. Змастіть сметанно-майонезною заправкою і викладіть яєчну начинку. Знову повторіть хліб з соусом. Потім розподіліть начинку з креветками і хлібні скибочки.
Накрийте листковий торт харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години.
Приготуйте крем. У велику глибоку миску викладіть вершковий сир, сметану і лимонний сік. Перемішайте міксером і влийте жирні вершки. Міксуйте до густих піків. Для прикраси торта, тонкими слайсами наріжте редис і огірок.
Змастіть верхню і бічні частини охолодженого торта кремом. Намагайтеся досягти максимально рівної поверхні.
Прикрасьте страву свіжою зеленню, подрібненими овочами і креветками. Закусочний торт готовий. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти