Закуски на шпажках є найпоширенішими закусками на святковому столі. Яскраві, смачні і витончені, вони легкі в приготуванні: займають мало часу і сил. При цьому є мало не головною прикрасою столу. Зараз ми поділимося рецептом однієї з найефектнішої і смачної закуски на шпажках з сьомгою.
Нам знадобляться шматочки білого тостового хліба. Зрізаємо на шматочках хліба скоринку з усіх боків.
Філе слабосоленої сьомги нарізаємо за допомогою гострого ножа тонкими пластинками або беремо вже готову рибу, нарізану слайсами.
Також нам знадобиться вершково-сметанний соус. Якщо немає готового, змішуємо в рівних пропорціях вершковий сир і високої жирності сметану і додаємо, попередньо вимитий і дрібно порізаний кріп і трішки свіжовичавленого лимонного соку.
Кожен шматочок тостового хліба акуратно розгортаємо качалкою, щоб він вийшов тонкий і еластичний.
Розкатаний хліб намазуємо тонким шаром вершково-сметанного соусу. Зверху викладаємо суцільним шаром слабосолену сьомгу.
На кухонній дошці скручуємо майбутню страву акуратно в рулет, руками надаючи круглу форму. Наш рулет щільно загортаємо в харчову плівку і ущільнюємо також, як це роблять з ролами. Даємо час відлежатися.
Потім знімаємо плівку і розрізаємо кожен рулет на чотири частини. Кожен відрізаний шматочок наколюємо акуратно на шпажку.
На велику тарілку викладаємо наші закуски і прикрашаємо порізаною зеленню. Наші оригінальні закуски на шпажках з сьомгою готові, можна подавати гостям до столу.
Випадкові рецепти