Ця закуска з помідор - типова страва центральної Італії. Вона існує в численних варіантах, які трохи відрізняються один від одного тим, що включають в себе додавання сосисок, тунця, нарізаних огірків, яєць, моркви та інших овочів за вашим вибором.
Для початку ретельно вимийте помідори проточною водою. Потім акуратно відріжте шапки (вони знадобляться у подальшому, тому не поспішайте їх викидати) і вичистіть нутрощі в овочі. Тепер добре посоліть помідори і відправте їх догори дном на спеціальні грати.
Далі в невелику миску покладіть нарізаний шматками черствий хліб, залийте його теплою водою і залиште на нетривалий час, щоб пом'якшав. Потім вилийте з миски воду, а хліб відіжміть від зайвої рідини.
Тепер помийте добре помідори черрі, обсушіть і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Потім відправте нарізані помідори черрі в миску до хліба. Додайте так само сюди заздалегідь очищену від лушпиння і тонко нашатковану цибулю.
Далі вимийте холодною водою зелену цибулю і рукколу, дрібно наріжте зелень на кухонній дошці, а потім теж відправте її в миску до решти інгредієнтів. За допомогою великої ложки перемішайте вміст миски, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер, можна навіть рукам, подрібніть прямо в миску попередньо розібрані або консервовані анчоуси (не потрібно ламати на маленькі шматочки, продукт повинен добре відчуватися в страві) і додайте нарізані дрібно оливки без кісточок.
Далі добре посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковим або рослинним маслом і яблучним оцтом, а потім знову ретельно все перемішайте між собою.
Розподіліть утворену начинку всередині підготовлених раніше помідорів безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо ви віддаєте перевагу їх в запеченому вигляді, тоді накрийте начинені помідори алюмінієвою фольгою і готуйте в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 7-8 хвилин. Потім викладіть готову закуску з помідор на блюдо і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти