Закуска з оселедця - оригінальна страва з риби, замаринована в лляній олії з додаванням цибулі-порею, волоських горіхів і сушеної журавлини. Оселедець виходить ніжним, соковитим, з легкою гіркуватістю від масла, солодкістю від горіхів і кислинкою від журавлини і маринованого порею. Апетитна закуска з оселедця стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Філе солоного оселедця занурте в воду і витримайте там 2-3 години, щоб пішла зайва сіль.
Наріжте тонкою соломкою половину стебла цибулі-порею, залийте оцтом, перемішайте і теж залиште на 2-3 години маринуватися. Завдяки цьому піде неприємний запах, а цибуля набуде пікантний присмак.
Вимочене філе оселедця вийміть з води, просушіть паперовим рушником, наріжте зручними шматочками і покладіть в миску для маринаціі. Зубчики часнику звільніть від лушпиння, наріжте тонкими кружечками і додайте до оселедця.
Туди ж відправте сушену журавлину, лавровий лист і суміш перців горошком. Присоліть оселедець за смаком і влийте лляне масло. Цей інгредієнт у великій кількості містить ненасичені жирні кислоти омега-3, надзвичайно корисні для людського організму. Крім того, лляне масло має в смаку приємну гірчинку, яка додасть страві пікантності.
Додайте в миску замаринований порей разом з оцтом, а потім перемішайте інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися по ємності. Надішліть заготовку на 24 години в холодильник.
Через добу дістаньте пряний оселедець з холодильника, розкладіть шматочки по порційних тарілках і красиво декоруйте овочами і спеціями, з якими риба маринувалася. Святкова закуска з оселедця, порею, горіхів і журавлини готова. Це не тільки дивно смачна, але і надзвичайно корисна страва, яка доставляє гастрономічне задоволення і одночасно оздоровлює організм. Смачного!
Випадкові рецепти