Напевно, кожна господиня має свій коронний рецепт на випадок несподіваного застілля. Звичайно ж, мається на увазі швидка і незвичайна закуска, яка вимагає мінімальну кількість інгредієнтів і зовсім небагато часу на приготування. Саме такою стравою є закуска з лаваша з сьомгою, вишукана і пікантна, вона порадує не тільки незвичайним смаком, але і ситністю, корисністю та оригінальністю. Спробуйте приготувати таку закуску за нашим рецептом і ваші старання будуть оцінені по достоїнству.
Рецепт закуски абсолютно нескладний, під силу навіть самій юній господині, головне вибрати правильно потрібні інгредієнти. Для цього нам знадобиться лаваш, найкраще взяти тонкий, круглої форми або ж корж - тортилью. І найголовніше - якісна риба, адже від її смаку головним чином залежить смак нашої майбутньої їжі, в якій в загальному то начинка і є основною запорукою успіху.
Про те, що сьомга містить досить велику кількість корисних речовин, відомо всім, тому ми жодним чином не маємо права використовувати в приготуванні неякісну рибу. Купуючи філе сьомги в упаковці обов'язково потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд: свіжа риба не повинна мати білястий вид, але і занадто червоний колір може бути тільки в разі присутності барвників. Отже, з головним інгредієнтом начинки розібралися, можна приступати до процесу готування. Беремо круглий лист лаваша і розстеляємо на плоскій тарілці.
Зверху викладаємо не надто товстим шаром вершковий сир і за допомогою кухонного ножа розподіляємо на половину поверхні лаваша.
Потім поверх сиру кладемо тонкі скибочки філе сьомги одним шаром. Зверху злегка посипаємо меленим перцем.
Далі рибу накриваємо листами рукколи. Тепер, коли всі необхідні інгредієнти викладені, звертаємо лаваш з начинкою рулетом.
Готовий рулет залишаємо на кілька хвилин, щоб просочився, тоді він буде добре триматися при нарізці. По закінченню цього періоду гострим ножем нарізаємо рулет невеликими шматочками, можете сміливо різати, вони не будуть розсипатися.
Блюдо, призначене для подачі, посипаємо рясно листям руколи і викладаємо на них скибочки лаваша з сьомгою. Презентуйте скоріше своє творіння гостям і приймайте компліменти на предмет своїх кулінарних здібностей. І повірте, вони будуть заслуженими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти