Закуска з лаваша з рибою - відмінна ідея для перекусу і навіть самостійну страву, яке підійде на сніданок, обід або вечерю. У цього рецепта безліч переваг. Закуска легка, корисна, ароматна і готується за кілька хвилин. Якщо зробити побільше, апетитними конвертиками з лаваша з рибою і часниково-майонезним соусом можна ситно нагодувати всю сім'ю.
Спочатку зробіть часниково-майонезний соус. Змішайте майонез з молоком і свіжовичавленим лимонним соком. Видавлюйте сік з лимона через ситечко або долоню, щоб в соус не потрапили насіння. Якщо хочете зробити заправку корисніше, замініть майонез хумусом, а замість звичайного молока використовуйте рослинне, наприклад, вівсяне. Приправте сіллю (бажано морською) і свіжомеленим чорним перцем. Пропустіть через прес часник. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Займіться начинкою. З консервованого тунця злийте рідину. Робіть це ретельно, щоб у рибі залишилося якомога менше масла.
Помідор вимийте, просушіть і наріжте дрібними кубиками. Червону цибулю очистіть від лушпиння і теж подрібніть кубиками. Якщо немає червоної, візьміть звичайну ріпчасту цибулю.
Перекладіть тунець в миску. Додайте нарізані цибулю і помідор. Всипте сіль і мелений чорний перець. Перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів.
Авокадо вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Видаліть кісточку, акуратно за допомогою ложки вийміть м'якоть і наріжте тонкими скибочками.
Рибну начинку викладіть в центр лаваша. Зверху покладіть шматочки авокадо. Посоліть і поперчіть за смаком.
Полийте начинку раніше приготованим часниково-майонезним соусом, притрусіть копченою паприкою і покладіть зверху мікрогрін (за бажанням).
Поверніть фарширований лаваш конвертом і розріжте навскоси навпіл. Проста і ситна закуска з лаваша з рибою готова. Вона красива, соковита і дуже смачна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти