Укр
Рус
Баклажани Закуски Канадська кухня

Закуска з баклажанів з горіхами і часником

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

601 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Закуска з баклажанів з горіхами і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо вам рецепт приготування смачних грузинських рулетів з баклажанів. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати закуску з баклажанів з горіхами і часником оригінальним способом, дерзайте з цим рецептом і отримаєте іншу, смачну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Закуска з баклажанів з горіхами і часником" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири27.8 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії302 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте баклажани і просушіть їх паперовим рушником. Викладіть кабачки на обробну дошку і наріжте їх поздовжньо скибочками завтовшки близько 5 мм, трохи посоліть з обох сторін і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Дайте баклажанам промаринуватися приблизно 30 хвилин.

Крок - 1
02

Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі з гарячим повітрям (обдувом). Висушіть баклажани, акуратно промокнув кожну скибочку кухонним рушником, змастіть їх оливковим або рослинним маслом за допомогою кисті. Потім відправте лист з баклажанами в духовку і запікайте приблизно 8-10 хвилин. Вийміть запечений овоч з духовки і залиште осторонь.

Крок - 2
03

Тим часом засипте в ступку спеції, а саме трохи солі і очищений від лушпиння часник, додайте так само в ємність пажитник, насіння коріандру, паприку і шафран. Ретельно перемішайте, до однорідної маси.

Крок - 3
04

Використовуючи міксер, змішайте на високій швидкості приготовлену вищевказану суміш з волоськими горіхами і невеликою кількістю оцту, до утворення кремоподібної пасти. Якщо паста надто густа, додайте столову ложку води і перемішайте. Приправте ще до смаку сіллю.

Крок - 4
05

Коріандр ретельно вимийте холодною водою, струсіть або залиште висушуватися. Викладіть зелень на обробну дошку і дрібно її наріжте. Частину подрібненого коріандру залиште для прикраси, а решту додайте в раніше приготовлену суміш (пасту).

Крок - 5
06

Намажте горіхову пасту на запечені скибочки баклажана, загорніть їх в невеликі рулетики (або човники) і викладіть на велику тарілку сервірувальну. Гранат розріжте навпіл і акуратно видавіть з нього зерна. Якщо ви очистили половинки граната в мисці з холодною водою, сік не забруднить ваш одяг і кухню. Посипте готову закуску з баклажанів з горіхами і часником ядрами граната і насінням коріандру і подавайте.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья 45 4 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на сметані 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зрази з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з фаршем 50 3 3 з 5 - детальніше -