Пропонуємо вам рецепт приготування смачних грузинських рулетів з баклажанів. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати закуску з баклажанів з горіхами і часником оригінальним способом, дерзайте з цим рецептом і отримаєте іншу, смачну страву.
Вимийте баклажани і просушіть їх паперовим рушником. Викладіть кабачки на обробну дошку і наріжте їх поздовжньо скибочками завтовшки близько 5 мм, трохи посоліть з обох сторін і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Дайте баклажанам промаринуватися приблизно 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі з гарячим повітрям (обдувом). Висушіть баклажани, акуратно промокнув кожну скибочку кухонним рушником, змастіть їх оливковим або рослинним маслом за допомогою кисті. Потім відправте лист з баклажанами в духовку і запікайте приблизно 8-10 хвилин. Вийміть запечений овоч з духовки і залиште осторонь.
Тим часом засипте в ступку спеції, а саме трохи солі і очищений від лушпиння часник, додайте так само в ємність пажитник, насіння коріандру, паприку і шафран. Ретельно перемішайте, до однорідної маси.
Використовуючи міксер, змішайте на високій швидкості приготовлену вищевказану суміш з волоськими горіхами і невеликою кількістю оцту, до утворення кремоподібної пасти. Якщо паста надто густа, додайте столову ложку води і перемішайте. Приправте ще до смаку сіллю.
Коріандр ретельно вимийте холодною водою, струсіть або залиште висушуватися. Викладіть зелень на обробну дошку і дрібно її наріжте. Частину подрібненого коріандру залиште для прикраси, а решту додайте в раніше приготовлену суміш (пасту).
Намажте горіхову пасту на запечені скибочки баклажана, загорніть їх в невеликі рулетики (або човники) і викладіть на велику тарілку сервірувальну. Гранат розріжте навпіл і акуратно видавіть з нього зерна. Якщо ви очистили половинки граната в мисці з холодною водою, сік не забруднить ваш одяг і кухню. Посипте готову закуску з баклажанів з горіхами і часником ядрами граната і насінням коріандру і подавайте.
Випадкові рецепти