Укр
Рус
Закуска з помідорів Закуски Українська кухня

Закуска помідори з моцарелою

( 4.7143 4 521 21 оцінка)

11935 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Закуска помідори з моцарелою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Кожна господиня, яка любить свою сім'ю, завжди намагається не тільки смачно нагодувати рідних, а й урізноманітнити як святкове, так і повсякденне меню. І в арсеналі всіляких страв обов'язково повинні бути присутніми закуски. Ці страви, як правило, прості і швидкі в приготуванні, тому головним в їх приготуванні є прояв власної фантазії. Важко уявити, що може бути простіше закуски, приготовленої буквально з кількох інгредієнтів, як наприклад закуска помідори з моцарелою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Закуска помідори з моцарелою" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поспішайте дізнатися як приготувати цю смачну страву, найпростіше в процесі приготування і просто дивовижне на смак. Слід врахувати те, що продуктів в цій закусці мінімум, тому головне, щоб вони всі були свіжими і якісними. Помідори беремо досить великі, найкраще «бичаче серце», адже вони красивого малинового кольору, але це, звичайно ж, не обов'язково, головне, щоб помідори були м'ясистими і при нарізці не витікали.

Крок - 1
02

Отже, помідори добре промиваємо і протираємо паперовим рушником, щоб не було зайвої вологи. Після цього гострим ножем ріжемо помідори кружальцями завтовшки приблизно 4-5 мм.

Крок - 2
03

Для нашої сьогоднішньої страви нам знадобиться сир моцарелла, який найчастіше продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. За формою і розміром вони можуть бути різними, але нам найкраще взяти такі, щоб відповідали розміру помідор. Сир нарізаємо скибочками круглої форми по товщині приблизно однаковою з помідорами.

Крок - 3
04

І ще один інгредієнт, який просто нам необхідний - свіжа зелень базиліка, без якої до речі, не обходяться багато італійськіх страв і замінювати її не рекомендується нічим. Так, і головне ми будемо використовувати листя саме зеленого базиліка, це обов'язково. Свіже листя базиліка відриваємо руками, обполіскуємо і просушуємо.

Крок - 4
05

Тепер, коли всі інгредієнти готові, приступаємо до формування закуски. На край тарілки по краю викладаємо кружок помідора, потім, накривши його половину, кладемо колечко сиру моцарелла, а зверху їх по центру поміщаємо листочок базиліка.

Крок - 5
06

Потім знову помідор і сир, базилік і так далі по колу поки не викладемо ціле коло. Після цього в центрі тарілки кладемо кружечок моцарели, зверху кружок помідора і накриваємо базиліком.

Крок - 6
07

Тепер посипаємо трохи сіллю і меленим перцем і поливаємо оливковою олією. Закуска помідори з моцарелою прикрасить будь-яке святкове застілля.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Окрошка з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка з редькою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Ніжність з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Ніжність з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Натуральні цукерки - покроковий рецепт, фото 1 Натуральні цукерки 55 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Царська шуба» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Царська шуба» 40 3 3 з 5 - детальніше -