Укр
Рус
Канапе Закуски Українська кухня

Закуска на шпажках з оливками

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

1849 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Закуска на шпажках з оливками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Традиційним вже давно стала присутність на застіллях закусок на шпажках, які ще прийнято називати канапе. Це такі маленькі бутербродики, які зручно брати в руки і їсти. Варіантів приготування існує така величезна кількість, що просто не злічити, адже дійсно такі закуски - це справжнє поле для польоту кулінарної фантазії і втілення найсміливіших рішень. Одним з неймовірно вдалих поєднань вважається використання оливок. Закуски на шпажках з оливками завжди красиво і нарядно виглядають, мають відмінний смак, тому така оригінальна страва завжди виграшно виглядає на святковому столі, фуршеті або будь-якому іншому застіллі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Закуска на шпажках з оливками" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи17 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Хумус - це смачна паста з нутового пюре з кунжутним маслом, часником, оливковою олією, лимонним соком і паприкою, яка чудово поєднується з оливками.

Крок - 1
02

Дуже смачно виглядають в цій страві оливки, замариновані з орегано, але якщо у вас звичайні, можна просто трохи змастити їх оливковою олією і трохи посипати сушеним орегано.

Крок - 2
03

А ще нам знадобиться трохи чорного хліба, можна для цього взяти хлібці з кунжутом. З них найпростіше нарізати скибочки для приготування нашої закуски. Так, і ще один маленький нюанс - хліб повинен бути не дуже свіжим, інакше досить м'який може занадто розкиснути під пастою і буде несмачно та й форму закуска втратить.

Крок - 3
04

Візьміть чорні хлібці з кунжутом і гострим ножем розріжте їх в довжину на 4 скибочки. Потім кожен розріжте ще раз уздовж навпіл. А вже потім поріжте кожну довгу скибочку на 3 однакових результати. Вони повинні бути такого розміру, щоб оливка якраз лягала за розміром кубика хліба.

Крок - 4
05

Тепер маленький хлібний кубик намажте зверху хорошим шаром пасти хумус, повністю обмазувати весь шматочок хліба не потрібно.

Крок - 5
06

Після цього вставте в цей маленький бутерброд шпажку, дерев'яну або можна пластикову. Потім надіньте зверху оливку і в принципі все готово.

Крок - 6
07

Поставте приготовлену канапе на тарілку так, щоб вона стояла стійко, а не лежала.

Крок - 7
08

Таким чином приготувавши всі канапешки, виставте їх рядочком на тарілку, в якій будете подавати до столу. Прикрашати таку страву зовсім не обов'язково, так як вона і так буде виглядати оригінально, хоча якщо вам подобається креативити - вперед, вам всі карти в руки. Для прикраси можна сміливо використовувати будь-яку свіжу зелень, яка є під рукою. Така закуска на шпажках з оливками дуже оригінально буде виглядати на вашому фуршеті або святковому застіллі, та й смак її обов'язково сподобається вашим гостям.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Вівсяне печиво з медом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяне печиво з медом 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Булочка шкільна - покроковий рецепт, фото 1 Булочка шкільна 120 5 3 з 5 - детальніше -
Холодник дієтичний - покроковий рецепт, фото 1 Холодник дієтичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Простий м’ясний салат - покроковий рецепт, фото 1 Простий м’ясний салат 35 3 2 з 5 - детальніше -
Крильця баффало в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Крильця баффало в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -