Такою стравою, як юшка можна порадувати свою сім'ю в будь-який час року, але вона чомусь завжди пахне літом. Одним з найбільш вишуканих рецептів першої страви з риби є юшка з риби сімейства тріскових.
Якщо ви хочете підготувати відразу всі овочі до страви, почніть з того, що відріжте волокнисті листи від великої цибулі-порею, потім зріжте приблизно на 1/4 см від кореня і поріжте на дві частини цей інгредієнт. Потім видаліть 1 шар з кожної половини і почніть тонко нарізати цибулю-порей півкільцями.
Потім дрібно наріжте або видавіть через чеснокодавку, заздалегідь очищені від лушпиння зубчики часнику, так само дрібно наріжте попередньо очищену ріпчасту цибулю.
Тепер вичистіть від насіння і хвостиків, а потім добре вимийте болгарський перець. Наріжте і цей продукт невеликими кубиками. Далі очистіть від шкірки, а потім на обробній дошці наріжте дрібними кубиками картоплю.
Нагрійте велику каструлю на середньому вогні і додайте в неї рослинне або оливкове масло першого холодного віджиму. Як тільки масло розігріється, додайте в каструлю подрібнений часник і нарізану кубиками цибулю, змішайте з маслом і обсмажуйте близько 2 хвилин.
Потім додайте в каструлю нарізану цибулю-порей і варіть вміст ще приблизно 3 хвилини, потім додайте нарізаний кубиками болгарський перець і варіть, поки овочі не стануть м'якими (між 3-4 хвилинами).
Далі додайте в каструлю нарізану картоплю, приправте щедрою дрібкою морської солі, свіжомеленим чорним перцем і невеликою кількістю сушеного чебрецю, все перемішайте і продовжуйте готувати.
Потім додайте в каструлю трохи білого вина і доведіть вогонь до середнього, після того, як спирт випарується з вина (близько 2 хвилин), додайте в ємність рибний бульйон і гілочки розмарину, як тільки він закипить, помістіть кришку зверху і зменшіть вогонь до самого слабкого .
Візьміть філе свіжої тріски, приправте добре сіллю і свіжомеленим чорним перцем, потім наріжте його на маленькі кубики розміром приблизно 2.5 * 2.5 сантиметри, відкладіть на час в сторону.
Через 25 хвилин, додайте нарізану тріску в каструлю до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте, покладіть кришку назад і готуйте ще близько 10 хвилин. Перелийте юшку з тріски в миски, прикрасьте гілочкою свіжого розмарину і подавайте до обіду. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти