Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка з сайри

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

3077 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Юшка з сайри - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже популярною для приготування рибних супів або юшки є морська риба сайра. Часто її використовують в консервованому вигляді. Я пропоную скористатися цікавим рецептом юшки зі свіжої сайри.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Юшка з сайри" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії63 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У каструлю покладіть заздалегідь подрібнені інгредієнти: моркву, селеру, петрушку і цибулю-порей. Овочі можна очистити і нарізати кільцями або тонкими паличками, або натерти на крупній тертці. Однак в представленій версії використовуємо заморожені овочі, які вже нарізані і готові до приготування. Залиште в замороженому вигляді, тобто без попереднього розморожування.

Крок - 1
02

Потім налийте в каструлю воду, додайте духмяний перець, лавровий лист і чорний мелений перець, перемішайте і готуйте на повільному вогні під кришкою 25-30 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і не додадуть бульйону смак і аромат.

Крок - 2
03

Тим часом промийте і просушіть зелене листя шпинату, а потім наріжте його невеликими смужками. Відміряйте кокосове молоко (або вершки).

Крок - 3
04

Потім поріжте філе сайри (без кістки) невеликими шматочками, наприклад кубиками або не дуже товстими смужками.

Крок - 4
05

Через 30 хвилин приправте бульйон сіллю за смаком, додайте підготовлені листя і кокосове молоко (вершки) і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Потім обережно покладіть в каструлю рибу. Акуратно перемішайте, занурте в гарячий бульйон і варіть близько 2-3 хвилини - час з моменту, коли суп знову закипить. Через 3 хвилини вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште суп накритим на 10 хвилин - риба спливе, а смак примножиться.

Крок - 6
07

За цей час промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, поріжте тонкими скибочками лимон і покладіть на стіл.

Крок - 7
08

Нарешті, додайте в суп подрібнений кріп, залийте свіжовичавлений лимонний сік, акуратно перемішайте і можна подавати. Подавайте юшку з сайри гарячою зі свіжим лимоном поруч, щоб приправити тарілку з супом перед їжею. Подавайте юшку з улюбленим хлібом або окремо, без добавок. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Нуга - покроковий рецепт, фото 1 Нуга 45 2 2 з 5 - детальніше -
Смачний люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Смачний люля кебаб з яловичини 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини з овочами 45 2 3 з 5 - детальніше -
Зефір у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Зефір у шоколаді 55 3 3 з 5 - детальніше -