Дуже популярною для приготування рибних супів або юшки є морська риба сайра. Часто її використовують в консервованому вигляді. Я пропоную скористатися цікавим рецептом юшки зі свіжої сайри.
У каструлю покладіть заздалегідь подрібнені інгредієнти: моркву, селеру, петрушку і цибулю-порей. Овочі можна очистити і нарізати кільцями або тонкими паличками, або натерти на крупній тертці. Однак в представленій версії використовуємо заморожені овочі, які вже нарізані і готові до приготування. Залиште в замороженому вигляді, тобто без попереднього розморожування.
Потім налийте в каструлю воду, додайте духмяний перець, лавровий лист і чорний мелений перець, перемішайте і готуйте на повільному вогні під кришкою 25-30 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і не додадуть бульйону смак і аромат.
Тим часом промийте і просушіть зелене листя шпинату, а потім наріжте його невеликими смужками. Відміряйте кокосове молоко (або вершки).
Потім поріжте філе сайри (без кістки) невеликими шматочками, наприклад кубиками або не дуже товстими смужками.
Через 30 хвилин приправте бульйон сіллю за смаком, додайте підготовлені листя і кокосове молоко (вершки) і доведіть до кипіння.
Потім обережно покладіть в каструлю рибу. Акуратно перемішайте, занурте в гарячий бульйон і варіть близько 2-3 хвилини - час з моменту, коли суп знову закипить. Через 3 хвилини вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште суп накритим на 10 хвилин - риба спливе, а смак примножиться.
За цей час промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, поріжте тонкими скибочками лимон і покладіть на стіл.
Нарешті, додайте в суп подрібнений кріп, залийте свіжовичавлений лимонний сік, акуратно перемішайте і можна подавати. Подавайте юшку з сайри гарячою зі свіжим лимоном поруч, щоб приправити тарілку з супом перед їжею. Подавайте юшку з улюбленим хлібом або окремо, без добавок. Смачного.
Випадкові рецепти