Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка з річкової риби

( 4.6923 4 513 13 оцінок)
2296 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Юшка з річкової риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цю страву з річкової риби легко приготувати і вона дуже універсальна. Рибу в цю юшку можна використовувати будь-яку: карась, щуку або навіть окунь, головне бажання.

Інгредієнти

  • Паста томат 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Коріандр 1/2 ч.л
  • Запашний перець 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Селера 30 г.
  • Петрушка 25 г.
  • Зелена цибуля 25 г.
  • Цибуля зелена 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Пастернак 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Риба 1.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рибу очистіть від лушпиння. Випатрайте нутрощі. З голів вийміть зябра і гарненько все вимийте. Карасів розріжте на кілька шматків. Відрубайте голови щук. Тушку однієї щуки залиште цілою.

Крок - 1
02

Очистіть пастернак і велику морквину. Наріжте половину моркви і пастернак великими шматками.

Крок - 2
03

Поставте на плиту казан, в якому будете готувати юшку, і налийте зовсім трохи рослинного масла. Розігрійте на середньому вогні і киньте в нього моркву і пастернак. Обсмажте овочі кілька хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Нарізані голови, хвости і шматочки риби покладіть в казан, коли овочі трохи підрум'яняться. Для юшки завжди використовуйте голови і хвости, щоб приготувати наваристий і ароматний рибний бульйон.

Крок - 4
05

До риби і овочів покладіть лавровий лист, чорний мелений перець, запашний перець, коріандр, розрізану навпіл велику ріпчасту цибулину, нарізані шматочками стебла селери і томатну пасту. Все перемішайте, протушкуйте пару хвилин.

Крок - 5
06

Овочі з приправами і рибними шматочками залийте холодною чистою водою, так, щоб вона повністю покрила всі продукти в казані. Накрийте казан кришкою. Від моменту закипання бульйону, готуйте його на повільному вогні 1 годину.

Крок - 6
07

Через 1 годину вийміть з казана розварене рибне м'ясо і кістки, вони вже наситили бульйон своїм смаком і ароматом, а також крупно нарізані овочі.

Крок - 7
08

Очистіть картоплю, сполосніть і наріжте шматочками, побільше або поменше, на свій розсуд. Наріжте і другу половину морквини. Покладіть овочі в казан. Залиште варитися на 10 хвилин.

Крок - 8
09

Візьміть тушку щуки, зріжте плавники і розріжте на невеликі шматочки. Відправте їх в казан з бульйоном і картоплею.

Крок - 9
10

Залишилося додати в юшку зелень. Наріжте зелену цибулю кільцями, відправте її в казан. Посоліть юшку з річкової риби на свій смак. Прикрийте казан кришкою і варіть юшку ще 20 хвилин при середньому кипінні, поки повністю приготується картопля.

Крок - 10
11

За хвилину до закінчення приготування юшки з річкової риби наріжте зелень петрушки і висипте її в юшку. Вимкніть вогонь. Подавайте юшку гарячою. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кексы классические - покроковий рецепт, фото 1 Кексы классические 100 3 3 з 5 - детальніше -
Лагман с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лагман с фаршем 120 6 3 з 5 - детальніше -
Омлет с молоком - покроковий рецепт, фото 1 Омлет с молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -
Лаваш с начинкой - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш с начинкой 85 2 3 з 5 - детальніше -